Apple, Macbook’u piyasadan çekiyor

Apple, Macbook’u piyasadan çekiyor

Apple, MacBook’un üretimine son verip sadece Air ve Pro modellerinin üretimine devam edecek.

İlk kez 2015’te tanıtılan 12 inçlik bilgisayar Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en hafif ve en ince bilgisayardı. Piyasaya sürüldükten sonra modele güncellemeler yapıldıysa da model iki senedir göz ardı ediliyordu. 

Apple, MacBook Air ve MacBook Pro için yeni güncellemelerin yapılacağını duyururken, Macbook’un üretimine son vereceğini ve MacBook’u satıştan çıkaracağını belirtti. 

MacBook, Apple’ın uzun zamandır en meşhur markasıydı. 2006’da piyasaya sürülmüş ve sevilmişti, 2012’deyse üretimine son verilmişti.  

Apple 2015’te ufak bilgisayara yeni bir isim vererek tamamen yeni bir görünüşle hayata döndürdü. Apple’ın en ince ve hafif bilgisayarı olarak yeniden tanıtıldığında bazıları reklamın kafa karıştırıcı olduğunu ileri sürmüştü. Çünkü MacBook Air artık şirketin en ince bilgisayarı değildi. 

MacBook bir dizi güncellemeyle yeniden tanıtılmış ancak yapılan güncellemelerin diğer MacBook ürünlerinde de olması nedeniyle kullanıcılardan ciddi eleştiriler almıştı. 

Bunun dışında Apple, MacBook Air’in eski sürümlerini de satıştan çekecek. Air’in eski modelleri daha önce ucuz fiyatlara satılmıştı. 

MacBook Air artık Apple’ın en ince ve hafif bilgisayarı. MacBook’un piyasadan çekileceği haberi Air’ın da fiyatını düşürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.