Apê Musa katledildiği yerde anıldı

Apê Musa katledildiği yerde anıldı

Gazeteci, yazar Musa Anter Diyarbakır'da vurulduğu sokakta anıldı. Anter için bir anma etkinliği de Nusaybin'de yapılacak.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’ın Seyrantepe semtinde katledilen gazeteci ve yazar Musa Anter için anma etkinliği düzenledi. Anma etkinliğine Musa Anter'in oğlu Dicle Anter, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Yeşil Sol Parti milletvekilleri Mehmet Kamaç ile Ceylan Akça Cupolo ve çok sayıda gazeteci katıldı.

'MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Saygı duruşmasıyla başlayan anmanın ardından ilk olarak MKGP Sözcüsü Roza Metîna konuştu. Musa Anter'in tüm baskılara rağmen gazeteciliği bırakmadığını ve büyük bir kalem mücadelesi verdiğini belirten Metîna, "Her zaman onun kalemini tutacağız. Onun kalemini hiçbir zaman bırakmayacağız. Her koşulda Apê Musa’nın (Musa Amca) mirasına sahip çıkacağız" dedi. Musa Anter'in faillerinin cezalandırılmadığını ve dosyanın kapatıldığını hatırlatan Metîna, "Biz bu cezasızlığı her zaman teşhir edeceğiz” diye konuştu.

''BAYRAĞI HER GÜN DAHA YÜKSEĞE ÇIKARIYORUZ'

Metina'nın ardından söz alan gazeteci Hüseyin Akyol ise Musa Anter'in bıraktığı bayrağı her gün daha da yükseğe çıkardıklarını söyledi. "Gerçek haber devlet aklını hep zora soktu" diyen Aykol, bugün cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin de gerçek haber yaptıkları için cezaevinde olduklarını belirtti.

'BABA RAHAT UYU'

Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ise, "Musa Anter'in 'Küçük Generalleri'nin bugün büyük mücadele verdiğini" belirtti. Musa Anter'in vasiyetinin, "Kürt gençleri rahat olsun" olduğunu söyleyen Anter, "Baba rahat uyu" diye konuştu. Anter'in katledildiği yere karanfil bırakılmasının ardından anma sona erdi. Bugün Musa Anter için bir anma da Nusaybin'in Sitilîlê (Akarsu) köyünde gerçekleştirilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.