AP Türkiye Raportöründen CHP, İYİ Parti ve HDP'ye ziyaret

AP Türkiye Raportöründen CHP, İYİ Parti ve HDP'ye ziyaret

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir süredir Türkiye'de bulunuyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlementosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Amor ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezindeki makamında kabul ederek bir süre görüştüğü belirtildi.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz eşlik etti.

Amor ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i makamında ziyaret etti. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Sayın Nacho Sánchez Amor ve beraberindeki heyeti İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etmiştir" denildi.

HDP ziyaretinde kapatma davası konuşuldu

Nacho Sanchez Amor, dün de Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) ziyaret etmişti. HDP'den yapılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor ile beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede kapatma davası ve Kobanî Kumpas Davasındaki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu" denildi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir süredir Türkiye'de bulunuyor.

Gezi davasını izledi

21 Şubat'taki Gezi davası duruşmasını izleyen Avrupa Parlementosu'nun Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Osman Kavala'nın tahliye edilmemesine "Hileler gerçeği saklayamayacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına saygı duyulmalı" sözleriyle tepki göstermişti.

Duruşma sonrasında Twitter'dan açıklama yapan Amor, Osman Kavala'nın tahliye edilmemesine tepki göstererek "Yargı süreciyle alay ediliyor" demiş ve Kavala'nın eşi Ayşe Buğra'yla bir fotoğraf paylaşmıştı.

Amor, açıklamasında "Bugün Osman Kavala'nın duruşması için Çağlayan adliyesindeydim ve 'yasal süreçle alay' olarak tanımlayabileceğim bu süreçte yapılan bilmem kaçıncı kanuni hileye tanık oldum: Mantıksız olarak birleştirilmelerinin ardından hakim tekrar Gezi davasının ayrılmasına karar verdi" diye yazmıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.