Anter-JİTEM davası görülüyor

Anter-JİTEM davası görülüyor

Musa Anter suikastı ve JİTEM davasına yarın devam edilecek. Duruşma Ankara 6. Ağır Ceza'da.

Gazeteci Musa Anter’in öldürülmesine ilişkin davayla birleştirilen JİTEM Ana Davası’nın görülmesine yarın devam edilecek. Ankara 6’ncı Ağır Ceza mahkemesi’nde görülecek duruşma saat 09.30’da başlıyor.

JİTEM’le ilgili 1999 tarihli iddianamelerle yargılanan 11 sanıklı ve 2005 tarihli iddianameyle yargılanan 5 sanıklı davalar 2010’da birleşmişti. “JİTEM Ana Davası” olarak anılan dava ile, 1992 yılında suikast düzenlenen gazeteci-yazar Musa Anter’in öldürülmesiyle ilgili 2013’te açılan dava da birleştirilmişti.

AYGAN VE ‘YEŞİL’ DE SANIKLAR ARASINDA

Aralarında itirafçı Abdülkadir Aygan, ‘Yeşil’ diye bilinen Mahmut Yıldırım’ın da bulunduğu sanıklar davada  “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, taammüden adam öldürmek, bir suçu söyletmek için işkence yapmak” gibi suçlardan yargılanıyorlar.

Davanın 14 Mart tarihli son duruşmasında Musa Anter’in festivale katılmak üzere Diyarbakır’a geldiği sırada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Aziz Aksu tanık olarak dinlenmişti. Daha önce iki duruşma arasında ifadesi alınan ve mahkeme huzurunda dinlenmesi yönündeki talep doğrultusunda geçen celse duruşmaya katılması beklenen eski JİTEM Komutanı Cahit Aydın’ın “sataşmalara maruz kaldığı ve güvenlik anlamında kendini sıkıntıda hissettiği” gerekçesiyle SEGBİS aracılığıyla dinlenmesi talebi kabul edilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.