Antalya'da hortum otobüsü devirdi: 10 yaralı

Antalya'da hortum otobüsü devirdi: 10 yaralı

Antalya'da hortum felaketi devam ediyor. Havalimanı apronunda bir otobüs devrilirken 10 kişi yaralandı. Bir anne, baba ve üç çocuğu da rüzgarın savurduğu konteynerde yaralandı.

Antalya’da olumsuz hava koşulları tarım alanları ve seraları vurdu. Bölgedeki hortumun enerji nakil hatlarına da zarar verdiği belirtildi.

Kumluca ilçesinde çıkan hortumun savurduğu konteynerdeki Suriyeli anne, baba ve üç çocuğu yaralandı. Sabahın erken saatlerindeki hortumun ardından saat 10.30 sıralarında Mavikent ve Beykonak mahallelerinde de yeni hortum oluştu. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, “İlçemizde önceki gün hortum meydana geldi. Onun şokunu atlatamadan bugün de Salur Mahallemizde hortum meydana geldi. Yaklaşık yüz dönüm sera yıkıldı. Çok şükür can kaybımız yok” dedi.

HAVALİMANINDA ŞİDDETLİ FIRTINA

Muratpaşa ilçesi Lara sahilinde de görülen hortum denizden karaya ilerleyerek seralara zarar verdi. Antalya Havalimanı’nda fırtına nedeniyle aktarma otobüsü devrildi. Devrilen otobüsten kopan parçalar fırtınanın etkisiyle çevreye savrulurken bazı araçlar da zarar gördü. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı Antalya Havalimanı’nda apronlarda yolcu transferi sağlayan otobüslerden biri devrildi. Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 10 yaralı var.” dedi. Güzeloba Mahallesi’nde oluşan hortum havalimanına kadar ilerledikten sonra etkisini kaybetti. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.