Antalya'da 3, Muğla'da 1 kişi öldü

Antalya'da 3, Muğla'da 1 kişi öldü

AFAD, Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana ve Muğla'daki orman yangınlarındaki son durumla ilgili açıklama yaptı. Antalya'da 3 kişi, Muğla'da da 1 kişi öldü. Çok sayıda kişinin tedavisi de devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) orman yangınlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınından yoğun şekilde etkilenen 13 mahallenin boşaltıldığı, 22 mahallenin de kısmen etkilendiği belirtildi. Yangında 3 kişinin öldüğü aktarılan açıklamada, 73 kişinin tedavilerinin sürdüğü ifade edildi.

Mersin'in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde de 28 Temmuz'dan beri devam eden yangınlardan 34 kişinin etkilendiği, 19 kişinin tedavisinin devam ettiği, toplam 3 bin 466 hane ile 6 bin 386 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği aktarıldı.

Osmaniye'de 295 hane tahliye edilirken, yangınların sürdüğü Adana'da 8 kişinin tedavisi devam ediyor.

Muğla'da 29 Temmuz'da başlayan yangınlarda 1 kişi öldü, 35 kişininse hastanedeki tedavisi sürüyor.

AFAD'ın açıklaması şöyle:

ANTALYA MANAVGAT ORMAN YANGINI: 28 Temmuz 2021 tarihinde öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara 960 personel, 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 201 arazöz, 30 iş makinası ve 30 su ikmal aracı ile müdahale edilmektedir.

Yangından 13 mahalle (Seki, Kalemler, Dikmen, Bucakşeyhler, Oymapınar, Tilkiler, Evrenleryavşı, Saraçlı, Aşağıışıklar, Hocalı, Gebece, Hocalar, Çardak) yoğun olarak etkilenmiş ve tahliye edilmiştir. 22 mahalle ise (Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu, Yavrudoğan, Çeltikçi, Ulukapı, Uzunkale, Taşkesiği, Güzelyalı, Belenobası, Hacıali, Karaöz, Sülek, Salkımevler, Demirciler, Karavca, Çayyazı, Yukarıışıklar, Yeniköy, Sarılar, Yaylaalan, Şişeler) ise kısmi olarak etkilenmiştir.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1’i ağır olmak üzere 271 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 73 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 30 ambulans, 12 UMKE ve 1 mobil komuta aracı ile 136 sağlık personeli sevk edilmiştir. Manavgat Devlet Hastanesinde kısmi tahliye gerçekleştirilmiş olup, 10 yoğun bakım hastası başka hastanelere nakledilmiştir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Manavgat Merkez’de bulunan KYK yurdunda 73 afetzede barındırılmaktadır.

Yangın nedeniyle 35 mahallede enerji kesintisi meydana gelmiştir. 12 mahalleye tedbir amaçlı olarak elektrik verilmemektedir.

MERSİN ORMAN YANGINI: 28 Temmuz 2021 tarihinde Mersin ili Aydıncık ve Silifke ilçelerinde orman yangını meydana gelmiştir. Yangına 335 personel, 2 helikopter ve 90 arazöz ile müdahale edilmektedir.

Mersin AFAD İl Müdürlüğü’nden 14 personel ve 5 araç bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 5 arazöz, 5 itfaiye aracı ve 3 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir. Afyonkarahisar’dan yapılan çalışmalara destek vermek üzere personel, araç ve ekipman yönlendirilmiştir.

SAKOM’dan alınan bilgilere göre; yangından 34 vatandaşımız etkilenmiş olup, 19 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından 86 sağlık personeli ile 27 ambulans görevlendirilmiştir.

Yangın nedeni ile Aydıncık ilçesi Duruhan, Yenikaş, Karaseki ve Karadere mahalleleri ile Silifke ilçesi İmamuşagı, Yeşilovacık, Işıklı, Hırmanlı mahallelerinden toplam 3.466 hane, 6.386 kişi güvenli bölgelere tahliye edilmiştir. Gerekli tedbirler alınmış olup şuan için barınma ihtiyacı bulunmamaktadır.

Hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 14 personel ve 7 araç görevlendirilmiştir. Yangınlar nedeni ile 272 trafoda elektrik kesintisi meydana gelmiştir.

OSMANİYE ORMAN YANGINI: 28 Temmuz 2021 tarihinde Osmaniye İli Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayrı orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara 528 personel, 4 helikopter, 79 arazöz, 32 su tankeri, 21 iş makinası, 2 TOMA, 9 tır ve 24 arazi aracı ile müdahale edilmektedir.

Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Kırmacılı köyünde yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir.

Karatepe köyü ve Çakıcılar, Sarıdüz, Talipler, Sağlamerler, Hasancık, Dikenli, Aslantaş, Cığcık, Alaybeyler mahallelerinden toplam 295 hane tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Gerekli tedbirler alınmış olup şuan için barınma ihtiyacı bulunmamaktadır. Kırmacılı köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edilmiş olup, yangınlardan etkilenen vatandaşlar için Osmaniye KYK Karaoğlan yurdu tahsis edilmiştir. Aslantaş Gençlik Kampı’nda bulunan 173 öğrenci, yangının yaklaşması nedeniyle tahliye edilerek Kadirli KYK Yurduna yerleştirilmiştir.

ADANA ORMAN YANGINI: 28 Temmuz 2021 tarihinde Adana’da 21 alanda orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara 375 personel, 2 uçak, 6 helikopter, 76 arazöz, 9 itfaiye aracı, 9 iş makinası ve 1 ekskavatör ile müdahale edilmektedir. Söndürme çalışmaları Aladağ, Kozan ve Kadirli bölgelerinde sürdürülmektedir.

Meydana gelen yangından 10 vatandaşımız etkilenmiş olup, 8 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Sağlık Bakanlığı’ndan 27 personel ile 8 ambulans ve 1 UMKE aracı bölgeye sevk edilmiştir. Adana AFAD İl Müdürlüğü’nden 18 personel ve 4 araç bölgede görevlendirilmiştir. 

Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı, Gökgöz, Kuytucak ve Velicanlı mahallelerinden 2.705, Aladağ ve Karaisalı ilçelerinden ise 617 olmak üzere toplam 3.322 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Kozan Kızlarsekisi mevkiinde mahsur kalan 2 vatandaşımız kurtarılmıştır.

MUĞLA MARMARİS ORMAN YANGINI: 29 Temmuz 2021 tarihinde Muğla ili Marmaris ilçesi Armutalan ve İçmeler mahalleleri, Milas ilçesi Kuyucak mahallesi ve Köyceğiz Asartepe bölgelerinde ormanlık alanda yangınlar meydana gelmiştir.

Muğla il genelinde meydana gelen yangınlarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 49 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 35 vatandaşımızın tedavilerinin devam ettiği, 3 kişinin taburcu edildiği öğrenilmiştir.

Barınma amacıyla Menteşe ilçesinde 2.000, Milas ilçesinde 168 ve Marmaris ilçesinde 25 kişilik kapasite hazırlanmıştır. Osmaniye mahallesi 160 hane olarak Orhaniye mahallesine, Bayır mahallesi 300 hane olarak Selimiye mahallesine tahliye edilmiştir. Muğla İl genelinde meydana gelen yangınlar nedeni ile 56 trafoda elektrik kesintisinin meydana geldiği bilgisi alınmıştır.

Marmaris Armutalan, İçmeler mahallelerindeki yangına; AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, 112 ve STK’lardan toplam 374 personel, 5 helikopter, 41 arazöz, 15 su tankeri, 8 iş makinası, 15 ambulans, 3 araç ve 15 UMKE ekibi ile müdahale edilmektedir. Ayrıca İstanbul Büyükşehir ve Zeytinburnu itfaiyelerinden 114 personel ve 19 araç sevk edilmiş, Denizli Büyükşehir itfaiyeden 1 arazöz, 1 su tankeri, 112’den 9 personel ve 3 ambulans bölgeye sevk edilmiştir.

Marmaris İçmeler bölgesinde, yangın başlamadan önce ormanlık alana giren 5 vatandaşımız UMKE ve AFAD ekipleri tarafından bulundukları yerden alındıkları aktarılmıştır. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmiştir.

Milas Kuyucak Mahallesindeki yangına; AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve STK’lardan toplam 98 personel, 1 helikoper, 10 arazöz, 9 itfaiye aracı, 14 su tankeri ve 3 araç ile müdahale edilmektedir. Kuyucak mahallesinde bulunan otelden 50 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

Köyceğiz Asartepe bölgesindeki yangına; 20 personel, 4 arazöz ve 2 araç ile müdahale etmektedir.

Muğla Seydikemer’de çıkan yangına; Burdur ilimizden 4 arazöz sevk edilmiştir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.