Antakya'da 100'üncü saatte bir kişi sağ çıkarıldı

Antakya'da 100'üncü saatte bir kişi sağ çıkarıldı

Antakya'da 600 Evler konutlarında sağ olduğu değerlendirilen 7 kişi için yürütülen çalışmalarda 100'üncü saatte 30 yaşındaki inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş enkazdan yaralı olarak çıkartıldı.

 Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkımın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesinde ekiplerin enkazlardaki arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DHA'nın aktardığına göre 600 Evler konutlarında arama-kurtarma çalışması yapan ekipler, özel ses alma cihazı ve termal ısı ölçerlerle tamamen çöken binada 1 kişi ve yanında yarı çökmüş olan binada ise 6 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Bunun üzerine burada yoğunlaşan ekipler, 95 saatin geride kaldığı depremde göçük altındaki 7 kişiyi sağ olarak çıkarabilmek için bir çalışmaya başladı.

Takviye ekiplerinde de bölgeye sevk edilmesiyle 5 saat süren çalışmada 7 kişiden biri olan inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş, yaralı olarak kurtarıldı. Yiğitbaş, hemen  amsulans ile hastaneye kaldırıldı. Diğer 6 kişiyi kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.