Annelere ve gazetecilere tutuklama istemi

Annelere ve gazetecilere tutuklama istemi

Cezaevlerinde açlık grevinde olan çocuklarına dikkat çekmek isterken gözaltına alınan tutuklu yakınlarıyla birlikte biri avukat, iki gazetecinin de aralarında olduğu 41 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önü ve Mısır Çarşısı’nda Perşembe-Cuma günü yapılan eylemlerde gözaltına alınan 38 tutuklu yakını, gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik, avukat Arzu Kayaoğlu, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldı.

Tutuklanmaya sevk edilenlerden bazılarının ismi şöyle: Zeliha Gün, Arzu Kayaoğlu, Behiye Dağ, Melek Başkale, Ayser Aktaş, Aklime Keskin, Necla Barin, Menekşe Demir, Fener Kurt, Sakine Yakut, Kumri Akgül, Asiye Duman, Zehra Doğan, Özlem Nayan, Haci Ugiş, gazeteci İrfan Tunççelik ve Zeynep Kuray ile avukat Arzu Kayaoğlu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.