Anneler: Biz barış, onlar ölüm diyor

Anneler: Biz barış, onlar ölüm diyor

Açlık grevine dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak isteyen anneler bir kez daha engellendi. TUAY-DER’e kadar yürüyen anneler polisin tutumunu kınadı.

Açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır’daki Koşuyolu Parkı’na girmek isteyen annelere polis yine izin vermedi. Bunun üzerine parkın karşısındaki kaldırımlarda bekleyen annelerin etrafı polis çemberine alındı.

HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve Feleknas Uca ile birlikte Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyyat Ceylan da annelerin eylemine destek verdi.

FELEKNAS UCA’NIN ELİ KIRILMIŞ

Eyleme katılan Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın elinin alçıda olduğu görüldü. İki gün önce annelerin Batman’da düzenlediği eyleme polisin müdahalesi esnasında Uca’nın elinin kırıldığı öğrenildi. Bir süre polis çemberinde oturma eylemi yapan anneler daha sonra, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binası önüne yürüdü.

Slogan atılmasını engellemek isteyen polis yürüyüş yapan anneleri engelledi, desteğe gelen gençlerden birini gözaltına almaya çalıştı. Milletvekilleri ile anneler araya girerek gencin gözaltına alınmasını engelledi.

TUAY-DER binası önünde anneler adına açıklama yapan Aysel Ateş şöyle konuştu: “Ben anneyim, günlerdir sokaklardayım. Ben ölüm olmasın diyorum. Polisler bizi sürekli tahrik ediyor. Biz onlara ‘Siz de ölmeyin çocuklarımız da ölmesin’ diyoruz. Biz barış diyoruz, onlar ölüm diyor. Kimse çocuklarımız üzerinden siyaset yapmasın. Biz çocuklarımızın cenazelerinin cezaevlerinden çıkmasına izin vermeyeceğiz. Direneceğiz. Biz alanlardayız. Ya bizi öldürün ya çözüm bulun.”

TUAY-DER binasının önünde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün tecritle ilgili yaptığı açıklamaya değinerek, “Tecrit kaldırılsın, açlık grevleri son bulsun” çağrısında bulundu. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum