Anne karnından 5 yaşına kadar Kürtçe müzik eğitimi

Anne karnından 5 yaşına kadar Kürtçe müzik eğitimi

Kürt müziğini geliştirmek için yola çıkan MA Music, anne karnındaki bebekten 5 yaşına kadar çocuklara müzik eğitimi vermek amacıyla Zarok MA'yı kuruyor. MA Music Koordinatörü Şêrko Kanîwar, bunun dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) bünyesinde 2010 yılında kurulan Aram Tigran Konservatuarı, Kasım 2016’da atanan kayyım tarafından kapatıldı. Bunun üzerine konservatuar eğitmenleri, belediyeden bağımsız MA Music Akademisi kurdu. “Herkes İçin Müzik, Her Yerde Müzik” sloganıyla 3 Mart 2017’den bu yana faaliyet yürüten MA Music, Kürt müziğinin geliştirilmesini hedefliyor. Bünyesinde Kadın Korosu, Çocuk Korosu, MA Orkestrası ve Doğal Ritim Orkestrası’nı bulunduran MA Music, dört yıl içinde binlerce çocuk ve gence müzik eğitimi verdi. MA Music, daha önce imkansızlıklar nedeniyle hayata geçiremediği Zarok MA'yı kuruyor. Akademide anne karnındaki bebekten 5 yaşına kadar çocuklara müzik eğitimleri verilecek. 

PROJE KABUL EDİLDİ

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan MA Music Akademisi Koordinatörü Şêrko Kanîwar, daha önce anne karnındaki bebekten 5 yaşındaki çocuklara kadar ebeveynlerin katılımıyla bir çalışma yürütmek istediklerini, ancak yeterli bütçeleri olmadığından projeyi hayata geçiremediklerini belirtti. Kanîwar, Pandemi ile birlikte Almanya’da bulunan Goethe Enstitüsü’nün, “Pandemiden kaynaklı sorun yaşayan edebiyat, sanat ve kültür derneklerine destekte bulunuyoruz” açıklamasında bulunmasıyla destek fonuna Zarok MA adlı bir proje ile başvurduklarını ve projenin kabul edildiğini söyledi.

690x450nc-dyb-06-02-2021-zarok-ma-akademi-kuruluyor4.png

DÜNYADA BİR İLK

Zarok MA adıyla bir okul açmak istediklerini belirten Kanîwar, şunları söyledi: “Anne karnındaki bebekten 5 yaşındaki çocuğa kadar Kürtçe müzik eğitimi verebileceğimiz Zarok MA adında bir okul inşa etmek istiyoruz. Bu dünyada bir ilk olacak. Proje kabul edildikten sonra Diclekent villalarında bir yer kiraladık ve proje şu an hazır durumda. Çocuklara göre revize edilecek mekan, sadece 5 yaşındaki çocuklara kadar eğitim verilecek bir yer olacak. Beş yaşından sonra çocuklar MA Müzik’e gelecek” dedi.

‘ZAROK MA’YA DESTEK OLUN’

Proje desteğinin Zarok MA’nın teknik ekipmanları ve diğer ihtiyaçlarının tamamını karşılayamadığını dile getiren Kanîwar, “Bu memleketin çocukları müziksiz kalmasın diye; eğitimciler, sanatçılar, sanatseverler ve herkes Zarok MA’ya destek olsun. Umutlarımızı yükseltelim ve bu memleketin çocukları doğmadan önce ve beş yaşına kadar müziksiz kalmasınlar” çağrısında bulundu.  

DESTEK LİNKİ

Zarok MA’ya aşağıdaki link üzerinden destek olabilirsiniz:

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.