Ankara’da üç üniversite öğrencisi kaçırıldı

Ankara’da üç üniversite öğrencisi kaçırıldı

Ankara’da üç üniversite öğrencisi evlerinin önünden sivil araçlara bindirilerek kaçırıldı.

Ankara’da polisin Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) yaptıktan sonra sivil araçlara bindirilerek kaçırılan Uğurcan Baynal, Ali Berke Aydoğan ve Sena Bademli isimli 3 üniversite öğrencisi bırakıldı.

Sosyal medyada Ali Berke Aydoğan'a ulaşıldığı ve "Çok kötüyüm. Ayağımın üstüne basamıyorum. İşkence yaptılar" dediği iddia edildi.

Arkadaşlarının akıbetini soran ve sosyal medya üzerinden “#ÜniversitelilerNerede” etiketiyle çağrıda bulunan üniversite öğrencileri Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklama yapmasını talep etti.

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ: ARKADAŞLARIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ

Öğrenci Kolektifleri sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada, “Ankara'da arkadaşlarımız yoldan GBT bahanesiyle arabalara bindirilerek kaçırılıyor. Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Bir arkadaşımızın bile başına bir şey gelirse sorumlusu AKP'dir! Arkadaşlarımızı derhal geri verin” dedi.

TİP: ARKADAŞIMIZ ARABADAN ATILDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yapılan açılamada ise, “Yöneticimiz Ali Ayduğan'ın, kaçıran polisler tarafından yol boyunca işkence edildiği ve Gölbaşı civarında arabadan atıldığı haberini almış bulunmaktayız. Olayın failleri hesap verecek, gerekli suç duyurusunda bulunulacak, hiçbir şey karşılıksız kalmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

İHD ANKARA ŞUBESİ: AKIBETLERİ DERHAL AÇIKLANMALI

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi de öğrencilerin akıbetinin açıklanmasını talep ederek, “Bugün 3 Üniversite öğrencisi Ankara'da GBT gerekçesiyle göz altına alındı ama buna dair resmi bir kayıt bulunmamakta ve nerede oldukları bilinmiyor. Bu hukuksuzluklara derhal son verilsin! Öğrencilerin akıbetleri derhal açıklanmalıdır” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.