Ankara'da sokak köpeği katliamı

Ankara'da sokak köpeği katliamı

Ankara Yenimahalle'de sokak köpekleri kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Batıkent semtinde kimliği belirsiz kişiler çok sayıda sokak köpeğini zehirleyerek öldürdü. Köpek katliamı sosyal medyada tepki çekerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olayı ‘vahşet’ diye niteleyip sorumluların bulunması için görevlendirme yaptı.

Yavaş Twitter hesabından attığı mesajda, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” dedi.

KÖPEKLERİ KİM ZEHİRLEDİ?

Sosyal medyada dün gece paylaşılan görüntülerde, yol kenarındaki yeşillik bir alanda yedi köpeğin hayatını kaybettiği görülüyor. Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan yaşananlara tepki göstererek, “Vicdansızlar, bugün burada 13 köpeğimizi katletti. 6 köpeğimiz klinikte, 7 köpeğimiz de kayıp bulamıyoruz” dedi. Özkan “Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği ise akşam saatlerinde beyaz bir aracın bölgedeki sokak köpeklerine zehirli et dağıttığını savunuyor. Dernek açıklamasında, yine Yenimahalle’nin bir başka semtinde 12 sokak köpeğinin daha öldürüldüğü yönünde ihbarlar geldiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.