Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu'nun başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi Gergerlioğlu'nun başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi TBMM'de vekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun başvurusunu reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle HDP tarafından yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti.

TBMM Genel Kurulu'nda hakkında sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle ''terör propagandası yapmak'' suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu AYM'ye başvurmuştu.

AYM, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti. Mahkeme oy birliği ile verdiği kararla konunun TBMM Başkanlığı'nın alanına girdiğine karar verdi. Bu kararla Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düştüğü kesinleşti. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaptığı ikinci başvuru ise ayrıca değerlendirilecek.

GERGERLİOĞLU: AİHM'E GİDECEĞİZ

AYM'nin kararının ardından Tele1’e konuşan Ömer Faruk Gergerlioğlu "Böyle bir karar olabilir. AİHM'e gideceğiz. İki başvuru yapmıştık. Karar, ceza dosyasıyla ilgili verilmedi. Asıl dosya o. 3 Mart'ta yaptığımız başvuruya yanıt bekliyoruz" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.