Anadolu Turnesi Hakkari'de

Anadolu Turnesi Hakkari'de

Rağmen Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu “Herşeye Rağmen Merhaba” adlı oyun Hakkâri AKM’de 300 seyirciyle buluştu.

Turgut Özakman’ın Deliler, Kandemir Konduk’un Yasaklar oyunundan derlenen Savaş Aykılıç’ın yönettiği müziğini Doğan Kumova’nın yaptığı ‘Herşeye Rağmen Merhaba” adlı oyun Hakkâri’de dün akşam saat 18.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

14 Ekim’den beri Anadolu turnesine çıkan Rağmen Tiyatrosu KESK ve EĞİTİM-SEN’in katkılarıyla Hakkari’de profesyonel bir ekip ile “Herşeye Rağmen Merhaba” oyunundan seçilmiş güncel skeçlerden oluşturulmuş bir kolaj çalışması sergiledi. Tiyatroyu Hakkâri Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, KESK Hakkâri Şube Başkanı İsmail Ata, Tedaş Genel Müdürü İsmail Özdemir, birçok daire amiri, öğretmen, doktor, memur ve Hakkârili vatandaş izledi. Seyirciler düzenlenen Tiyatro oyunundan çok keyif alırken oyunun bitiminde oyuncu İbrahim Coşkun seyircilere “ Öncelikle Hakkâri’de olmaktan ve oyunumuzu burada sergilemekten çok mutluyuz, Hakkâri’de seyircilerimizi oyuncu dili ile zeki seyirci olarak gördük. Sizlerin cebine bir şey katabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Ayrıca Hakkâri Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu “KESK ve EĞİTİM-SEN’ İN tertiplemiş olduğu Hakkâri’de bu sanatsal etkinliğin yapılmasına vesile olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yönetmenliğini Savaş Aykılıç’ın üstlendiği oyunda Nedret Özbek, İbrahim Coşkun, Bülent Kavas, Ali Erkut Taş, Emel Özaslan, Seda Demirtaş, Sinan Koşan, M.Barış Emrem ve Erdem Aydın rol aldı.

NEDEN “YASAKLAR VE DELİLER” KOLÂJINDAN OLUŞTURULAN “MERHABA” OYUNU

Bu soruya oyunun yönetmeni (Oyun Yazarı ve İstanbul Kültür ve Sanat Sendikası (bir önceki dönem başkanı ve şu andaki Yönetim Kurulu Üyesi) Savaş Aykılıç, oyun broşüründe şöyle yanıt veriyor : “Dayatmalar; tehditler; şantajlar; baskılar; zorlamalar ; ‘YASAKLAR’ ve bunların sonucunda ortaya çıkan bireysel ve toplumsal  ‘DELİLER’ ve  ‘delilikler’… 

YÖNETMENİN YORUMU: YİRMİ BEŞ YILDA NELER DEĞİŞTİ VE NELER HİÇ DEĞİŞMEDİ 

Aykılıç , “Yaklaşık 25 yıllık bu skeçler-nasıl olur da-hala güncel? Bunun cevabı oyunun içinde. Bu güzel ve güncel oyunları hem genç kuşaklara aktarmak ve hem de daha önce izleyenlere bir nostalji üzerinden “nereden gelip nereye gittiğimizi” ‘göstermek’ ve aradan geçen yirmi beş yıl içinde “nelerin değişerek” “nelerin hiç değişmediğini” ‘sorgulamak’ istedik’,  bu nedenle de özellikle birinci ve ikinci perde finallerindeki “Sekiz Yıl Sonra” ve “Minik Kelebek” skeçlerinin güncel yorumlarında çok iddialıyız.” , “bu yüzden amacımız bilinçli ve aydınlık insanlarımızı, seyircilerimizi sadece güldürmek değil aynı zamanda bol da “düşündürmeyi” arzuluyoruz “, diyor.

DEVEKUŞU KABERE’DEN İLHAM, METİN AKPINAR VE ZEKİ ALASYA’DAN GÜÇ ALDILAR
 
“Beyoğlu-Beyoğlu” oyunlarının finalinde Metin Akpınar ve Zeki Alasya’nın günümüzden çeyrek asır (yirmi beş yıl)  önce  dile getirdikleri kehanet  de “Tiyatro Rağmen”in kuruluşu ile gerçekleşmiş oldu. Zira ünlü tiyatro ustaları söz konusu oyunda  “acaba yirmi beş yıl sonra da bizim yolumuzdan gelen iki genç, bu bayrağı bizden devralacaklar mı” anlamında bir öngörü ve dilekleri vardı.

“AMACIMIZ TİYATROSUZ BIRAKILMIŞ ANADOLUYA TURNELERLE TİYATRO GÖTÜRMEK”

Temel ilkeleri; sadece büyük şehirlere değil, ülkenin her yerinde kaliteli, profesyonel oyunlar götürmek. Bu amaçla birçok il ve ilçede turneyi tamamlayan Rağmen Tiyatrosu 14 Kasım Hakkâri turnesini de tamamladı ve 403 model bir otobüsle sezon boyunca bütün yurdu baştanbaşa dolaşamaya devam edecek.

31997

31998

31999

32000

32002

32003

32004

32005

32006

32007

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.