Amedspor’u zor bir sezon bekliyor

Amedspor’u zor bir sezon bekliyor

Maddi sorunlarla boğuşan Amedspor'u bu yıl da zor bir sezon bekliyor. Kulüp başkanı Nurullah Edemen maddi sorunların bugünden değil, geçmişten beri geldiğini söyledi.

Ligde elde ettiği başarılarla ve deplasman maçlarında uğradığı saldırılarla dikkatleri üzerine çeken Amedspor, geçen yıl kötü bir sezon geçirdi.

Bir önceki yıl şampiyonluğu zorlayan takım, geçen sezon ligde kalabilme mücadelesi verdi.

Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren yönetim ise ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Kulübün kampa girmesi, yeni transferler yapması gerekiyor. Çünkü şimdiden 5 futbolcusu aldıkları teklifleri değerlendirerek başka takımlara transfer oldu. Ancak Amedspor, giden futbolcuların bıraktığı boşluğu dolduracak yeni futbolcuları henüz renklerine bağlamış değil.

Diyarbakırlıları yeniden stadyuma çeken Amedspor nasıl oldu da bu hale geldi? 2018-2019 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan takımın güçlü rakipleri olacak. Ama her şeyden önce takım ekonomik sorunların üstesinden nasıl gelecek? Yeni transferler olacak mı?

Bu soruların cevaplarını takımın başkanı Nurullah Edemen’den verdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre Edemen, Amedspor’un kentin bir değeri olduğunu belirterek, mevcut sıkıntıların aşılabilmesi için kentin bütün dinamiklerini duyarlı olmaya çağırdı.

Aslında daha önce de sorduğumu hatırlıyorum ama bir daha konuşacak olursak, Amedspor neden maddi sıkıntılar yaşıyor? Bu sıkıntıları nasıl aşmayı düşünüyorsunuz?

Bir şeyleri doğru analiz etmek lazım. Amedspor’un ekonomik sıkıntısı bir seferde olmadı, geçmişten gelen sıkıntıları vardı. Amedspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor iken yapılabilecek çok ciddi projeleri olmalıydı. Bu imkanların hiçbirisi hayata geçirilmedi. Amedspor olduktan sonra Türkiye kamuoyunda farklı bir algıyla anılmaya başladı. Adıyla örtüşerek. Amedspor’a olabilecek yardımlar da baskıdan kaynaklı yapılmadı. İnsanlar uzak durmaya başladı. Bu süreçte Amedspor’a katkı sağlayabilecek yerel yönetimler de kayyım tarafından yönetilmeye başladı. Amedspor’a böylelikle destek veren bütün kurumlar kapatıldı. Az da olsa kaynak yaratmaya çalıştık. Yöneticiler olarak bizler katkı sunduk ve bugüne kadar getirebildik.

Ekonomik sıkıntıları biz sadece bu sene yaşamıyoruz. Geçen sene de yaşıyorduk. Ama bugün ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı bir dönem yaşıyoruz. Buna nasıl çözüm buluruz tartışmalarını sık sık yapıyoruz. Kentin iş adamlarıyla sürekli diyalog halindeyiz. Umuyoruz bu süreci bir an önce tüketir, lige hazırlıklarımızı sürdürürüz.

Bütün Türkiye’de valiler ve belediyeler kentin takımına destek veriyor. Sizin bu destekten mahrum kalış nedeniniz nedir?

Doğrusu biz bu süreçte valiliğin destek vermesini beklemiyoruz. Zaten destek verseydi bize bu zorluklar yaşatılmazdı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra da gittik, kayyımdan destek istedik. Kayyımın bizden istekleri farklıydı. İsminin değiştirilmesini istiyordu, aksi taktirde yardım etmeyeceğini söyledi. Bugünkü koşullarda yardım etmelerini beklemiyoruz. Birçok kentin takımı belediye tarafından destekleniyor. Belediye tarafından desteklenmeyen bir kent takımının neredeyse başarı şansı yok. Buradan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin takımımıza destek vermeleri gerekiyor, çağrımı buradan yapıyorum.

İŞ ÇEVRELERİNİN DESTEĞİ

Geçen sezon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçildikten sonra Mehmet Kaya Amedspor maçını izlemeye gelmişti. Taraftarın büyük tezahüratıyla karşılaşmıştı. Bu ilginin önemli kısmı, bu tezahürat, taraftar tarafından Amedspor’a iş çevrelerinin destek talebini iletmek gibi gelmişti bana. İş çevreleri Amedspor’un ekonomik sıkıntılarını aşması konusunda nasıl bir katkı sunabilir?

Seçimi kazandıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı maçımızı izlemeye geldi. Bu ziyaret seyircilerimiz tarafından da büyük beğeni aldı. STK ve iş camiası genel olarak takımlara destek veriyor. Amedspor’a isminden dolayı biraz mesafeli duruluyor. Oysa bu kentin kulübü olan takımın arkasında ne kadar yerel dinamik varsa takım o kadar güçlenir. Özel nedenlerden dolayı maalesef uzak duruyorlar. Birçok dostumuz bize selam vermekten de çekinir oldu. Bize destek vermeleri iş insanlarının asli görevidir aslında. Bu arada STK’lara, iş dünyasına çağrımız olsun, Amedspor’un bugün çok ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var, herkesi duyarlılığa davet ediyorum.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ

Transfer dönemindeyiz. Takımdan ayrılan futbolcuları duyuyoruz ancak henüz bir transfer yapmadınız. Transfer programınız nedir?

Bugüne kadar 5 sporcumuz ayrıldı bizden. Futbolcularla görüşme yapmaya çalışıyoruz ama bunun gelirini nasıl sağlarız, onu tartışıyoruz. Biz futbolcularımızın geçen yıldan kalan ödemelerini yapıyoruz halen. Futbolcu kardeşlerimizin ayrılma sebebi de budur aslında. Umuyorum bu çağrılarımız karşılık bulur ve Amedspor’u layık olduğu yere getiririz. Görüştüğümüz sporcu arkadaşlar var, prensipte anlaştığımız futbolcular da var. İş dünyasından insanlarla yaptığımız görüşmelerimiz de var. Umuyorum olumlu sonuçlanır.

Geçen sezon lig devam ederken teknik ekip değişti. Şimdi durum nedir?

Geçen sene Amedspor tarihinin en kötü zamanıydı. Geçen yıl iyi bir kadro kurduk ama çok büyük bir hüsranla karşılaştık. İyi takım kursanız da futbolcuların ihtiyaçlarını karşılayamadığınızda haliyle motivasyonlarında bir azalma söz konusu olabiliyor. Bu anlamda bu sezon başı yerel hocamız Sertaç Küçükbayrak ile anlaştık. Sertaç hoca ile hiç ayrılmamamız gerekiyordu. Yeni sezon planlarını beraber yapmaya çalışıyoruz.

KADIN VOLEYBOL TAKIMI KAPATILABİLİR

Amed Sportif’de sadece erkek futbol takımı yok. Diğer takımların durumu nedir?

Amedspor deyince futbol geliyor akla ama Amedspor sadece erkek futbol takımından ibaret değil, kadın futbol takımızı var ve Türkiye’nin birinci liginde oynuyor. Biz bu kısıtlı imkanlar çerçevesinde bu takımımızın birinci ligde oynamasına devam etmesi için uğraşıyoruz. Kadın futbol takımı Diyarbakır için farklı bir değerdir. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Onun dışında kadın voleybol takımımız ve tekerlekli sandalye basketbol takımımız var. Bir şekilde ekonomik sıkıntımızı çözemezsek kadın voleybol takımımızı ve tekerlekli sandalye basketbol takımımızı kapatmak durumunda kalacağız. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Amedspor bir tanedir, Diyarbakır’ın büyük bir değeridir. Bugün Amedspor’un yanında durmamız gerekiyor. Umarım Amedspor hak ettiği yere bir an önce gelir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.