Amedspor'u tehdit eden '68 Ergenekon' grubu yöneticisine ceza

Amedspor'u tehdit eden '68 Ergenekon' grubu yöneticisine ceza

68 Aksaray Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Amedspor’u maç öncesi tehdit eden “68 Ergenekon” adlı taraftar grubunun yöneticisine 10 ay hapis cezası verildi.

Amedspor ile 68 Aksaray Belediyespor’un 17 Eylül 2023 tarihindeki karşılaşması öncesi Amedspor ve taraftarlarını tehdit eden “68 Ergenekon” adlı taraftar grubu yöneticisi Erdoğan Sürücü hakkında açılan davanın duruşması Aksaray 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) suç duyurusu üzerine Sürücü hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan iddianame hazırlanıp, dava açıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada savunma yapan Sürücü, milliyetçi söylemlerini sürdürüp söz konusu paylaşımı yaptığını ancak art niyetinin olmadığını ileri sürdü.

AVUKATTAN PİŞKİN SAVUNMA

Sanık avukatı Ali Oğuz Şahin de, “Bu takım gittiği her yerde problem yaşayan, Türkiye'nin milli değerleri ile problemli olan bir takımdır ve her şekilde Anadolu’nun milliyetçi şehirleri tahrik eden bir takımdır. Müvekkilimizde temsilcisi olduğu taraftar grubun adına şehrimizde bu şekilde davranmamaları için uyarı mahiyetinde bir paylaşım yapmıştır” şeklinde savunması yaptı.  

SAVCI CEZA İSTEDİ

Savunmaların ardından mütalaasını sunan savcı, sanığın yayınladığı mesajlarla "halkın bir kısmının bölgesel ve sosyal sınıf bakımından farklı özellikleri sahip bir kesimine diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkmasına neden olduğu, bu suretle üzerine atılı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği" gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

10 AY CEZA VERİLDİ

Mahkeme, açıkladığı kararında sanık Sürücü'ye “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra sanığa “iyi hal” indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 10 aya indirerek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.