Amedspor’a saldırı Meclis’e taşındı

Amedspor’a saldırı Meclis’e taşındı

HDP’li Gergerlioğlu, Bakan Soylu ve Bakan Kasapoğlu’na sordu: “Sahaya kurşun, bıçak atıldığı görüldüğünden hakemler maçın ertelenmesi için sahaya füze atılmasını mı beklediler?”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bursaspor’la maçında saldırıya maruz kalan Amedspor ile ilgili önerge verdi.

Oyunculara ve taraftara karşı maçtan önceki gece başlayan saldırılar dün sahada da devam etti, sahada “Beyaz Toros”, “Yeşil” pankartları açıldı. bianet'e konuşan Amedspor Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, “Oyun boyunca sahaya bıçak, mermi, demir, su şişesi dahil bir dizi cisim atıldı, hakem resmen birinin ölmesini bekledi, hiçbir şekilde oyunu durdurmadı” dedi. Bazı futbolcular ve taraftarlar yaralandı. 

Vali ve Emniyet Müdür görevden alınacak mı?

Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

* Maç esnasında açılan pankartların stadyuma girişine izin verilmesi ile ilgili sadece 3 kişi hakkında mı soruşturma açılmıştır? Yaşanan olaylarda açıkça ihmali bulunan Bursa Valisi ve Bursa Emniyet Müdürü görevden alınacak mıdır?

* Amedspor’un konakladığı otelin önünde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmamasının gerekçesi nedir?

* Taraftar gruplarının sosyal medya hesaplarından günler önce bir gerginlik çıkacağı ortadayken emniyet teşkilatının önlem almamasının gerekçesi nedir?

* Amedspor üzerinden topluma mesaj verilmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa konu ile ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır?

* Yaşanan olaylar neticesinde yaralanan kişi sayısı kaçtır?

* Yaşanan olaylar neticesinde gözaltına alınan kişi sayısı kaçtır?

* Amedspor taraftarı olduğu iddia edilen bir taraftara Bursaspor atkısı ile zorla videoya çektirildiği görüntüler ile ilgili işlem yapılmış mıdır? Eğer işlem yapılmamışsa işlem yapmayan kolluk gücü hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

* Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sahaya sapan ile taş atan izleyiciler görülmüştür. Bu kişi bu sapanı nasıl stadyuma sokmuştur? Bu kişinin sapanı stadyuma sokmasına nasıl izin verilmiştir? Bir şekilde içeriye giren bir seyirci sapanla taş atarken hiçbir güvenlik görevlisi bu kişiye neden müdahale etmemiştir? Görüntülerden bu kişiye ulaşılmış mıdır? Bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? İşlem yapılmamışsa gerekçesi nedir?

* Neredeyse bütün tribünlerin olaya karıştığı görüntülerde sabitken sadece 7 kişinin gözaltına alınması bakanlığınızı tatmin etmiş midir? Diğer kişiler hakkında da işlem yapılması bakanlığınızın gündeminde midir?

Hakemler hakkında soruşturma açıldı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da şunları sordu:

* Maç esnasında açılan pankartların stadyuma girişine izin verilmesi ile ilgili sadece 3 kişi hakkında mı soruşturma açılmıştır? Yaşanan olaylarda açıkça ihmali bulunan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü görevden alınacak mıdır?

* Amedspor üzerinden topluma mesaj verilmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğruysa konu ile ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır?

* Yaşanan olaylar neticesinde yaralanan kişi sayısı kaçtır?

* Futbolcuların can güvenliği olmadığı görüntülerde sabitken maçı devam ettiren hakemler ve gözlemciler Kutluhan Bilgiç, Çağrıcan Pazarcıklı, Akın Karabacak, Murat Türkoğlu, Fethi Serkan Koçak, Ertuğ Büyük, Bülent Kantar hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

* Amedspor’un herhangi bir yaşanan olumsuzlukta çeşitli cezalara çarptırılıyorken Amedspor dışındaki takımlara müsamaha gösterilmesinin gerekçesi nedir?

* Amedspor’un ismini değiştirmemesi sebebiyle TFF tarafından sürekli ayrımcılığa maruz bırakıldığı iddiası doğru mudur?

* Spor müsabakalarında ırkçlığın önüne geçmek amacıyla bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

* Yaşanan olayların ortaya çıkacağı günler öncesinden belliyken bakanlığınızın bir girişimde bulunmamasının gerekçesi nedir?

* Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros ve tetikçi Mahmut Yıldırım’ın pankartının açılma sebebi nedir? Bu kişiler ile Bursaspor’un nasıl bir ilgisi vardır? Bursaspor taraftar grupları ve yönetimi açılan bu pankartların açılmasından rahatsızlık duymamakta mıdır? Eğer rahatsız olmuşlarsa bu konuda neden açıklama yapılmamıştır? Bu yaşanan olayların toplumsal barış ve birlikte yaşama verdiği zararların ortadan kaldırılması için bakanlığınızın önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı çalışmalar nelerdir?

* Sahaya kurşun, bıçak atıldığı görüldüğünden hakemler maçın ertelenmesi için sahaya füze atılmasını mı beklediler?

* Son 10 yılda sporda barış, dostluk ve kardeşlik için bakanlığınızın yürütmüş olduğu çalışmalar nelerdir?

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.