Amedspor Başkanı Elaldı: Bu faşizm, bu Kürt düşmanlığı nereye kadar sürecek?

Amedspor Başkanı Elaldı: Bu faşizm, bu Kürt düşmanlığı nereye kadar sürecek?

Deplasman maçlarına alınmayan Amedspor taraftarı son Sarıyerspor maçında saldırıya uğradı. Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, "Bu ırkçılık, bu faşizm, Kürt düşmanlığı nereye kadar sürecek bilmiyoruz" dedi.

 İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, 3 Eylül'de yapılan Sarıyerspor-Amedspor maçında taraftar yasağı uyguladı. Amedspor forması ile maçı izlemeye gelen 4 kişilik bir aile, arasında özel gereksinimleri olan bir çocuk, Sarıyerspor taraftarları tarafından linç edildi. Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, 7 yıldır devam eden deplasman yasağına ilişkin Gazete Duvar’a konuştu.

‘MİLYONLARCA TARAFTARIMIZI SEYİR KEYFİNDEN MAHRUM BIRAKIYORLAR’

Amedspor’a yönelik 2015 yılından itibaren deplasman yasağı olduğunu dile getiren Başkan Elaldı, şöyle devam etti: "Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bu uygulamanın Kürtlere yönelik yürütülen keyfi bir uygulama olduğunu söylemek isterim. Türkiye’deki milyonlarca taraftarımızı seyir keyfinden mahrum bırakıyorlar. Bu bir insan hakkı ihlalidir temelde. Nasıl bir insanın sinema, tiyatro hakkını elinden alamazsanız, tuttuğu takımın maçlarını takip etmesini, izlemesini yasaklamak da bir hak ihlalidir. Maalesef bu uygulamayı bize dayatıyorlar ve kulüpler de alet oluyor buna."

Başkan Elaldı, seyirci yasağı kararının Federasyon tarafından alınmadığını, İl Spor Güvenlik Kurulu ile ev sahibi takım yönetiminin buna karar verdiğini söyledi. Sarıyer kulübüne seyirci için ricada bulunduklarını belirten Elaldı, ev sahibi takımın başkanının "Olaylar çıkar, biz taraftarımıza güvenemiyoruz, taşkınlık çıkarırlar ve biz ceza alırız" diyerek taleplerini reddettiklerini söyledi.

‘ENGELLİ BİR ÇOCUĞU DARP ETMEYİ İSTEYECEK KADAR GÖZLERİ DÖNMÜŞ BU İNSANLARIN’

‘’Bursa’da olaylar oldu, Bursaspor 8 maç ceza aldı" diyerek Bursaspor-Amedspor maçını hatırlatan Elaldı, şöyle devam etti: "Dün Sarıyer ile oynanan maçta yine taraftar yasağına tepki gösteren taraftarlarımız sahaya girmek istedi. Ve orada bulunan ırkçı, faşist bir grup tarafından bir aile saldırıya ve lince uğradı. Aile bireyleri arasında engelli bir çocuk da vardı. Bir çocuğu darp etmeyi isteyecek kadar gözü dönmüş bu insanların. Bütün dünyası Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı üzerinden prim yapmak. Yoksa bizim Sarıyer yönetimi ile, Sarıyer’de oynayan oyuncular ile bir problemimiz yok."

‘BU ZULÜM ARTIK SON BULMALI’

Amedspor taraftarlarına yönelik saldırıların kabul edilemeyecek düzeyde olduğunu vurgulayan Elaldı, "Bu ırkçılık, bu faşizm, Kürt düşmanlığı nereye kadar sürecek bilmiyoruz. Bu şekilde devam etmesi durumda Federasyon'dan ve herhangi bir takımdan sonuç almazsak bütün haklarımızı kullanarak FİFA’ya taşımayı düşünüyoruz. Senelerdir süren bu zulmün artık son bulması için gerekli bütün girişimlerde bulunacağız" dedi.

5 ÇOCUĞA LİNÇ GİRİŞİMİ

Saldırıya uğrayan İlyas Pekcan da yaşadıklarını anlattı. İki yeğeni ile birlikte maça gittiğini belirten Pekcan şunları söyledi: "İstanbul’da senelerdir Amedspor maçlarında deplasman yasağı vardı. Belki bu sefer maçı tribünden izleyebiliriz diye maça gittik. Yanımda 2 yeğenim ile birlikte 3 çocuk da vardı. O çocuklar da Amedspor taraftarı olan çocuklar ve senelerdir sevdikleri takımı izleyememişlerdi. Biz stada yaklaştığımız an bir grup Sarıyer taraftarı önce araba ile geçti yanımızdan. Sonra arabadan inip peşimizden koşmaya başladılar. Ne olduğunu bile anlamadık. Yanımdaki çocukların can güvenliğinden korktuğum için koşmaya başladık."

‘HUNHARCA BİR SALDIRI VARDI’

Yanındaki çocuklardan birinin 13 yaşında ve yüzde 92 engelli olduğunu dile getiren Pekcan, stadın etrafında bulunan polislerin ise kendilerine koşmaları ve saklanmaları gerektiğini söylediğini aktararak, şöyle devam etti: "Gerçekten gözleri dönmüştü. Bizi tutamadılar ama tutsalardı bizi parçalayacaklardı. Savaşa gider gibi üzerimize koştular, biz sadece maç izlemeye gelmiştik. İnanılmaz küfürler, inanılmaz hakaretler, hunharca bir saldırıydı gerçekten."
En büyük hayallerinden birinin Amedspor maçını deplasmanda izlemek olduğunu dile getiren Pekcan, senelerdir kendisinin ve tanıdığı onlarca çocuğun bundan mahrum olduğunu söyledi.

ELALDI SALDIRIYA UĞRAYAN AİLEYİ MAÇA DAVET ETTİ

Amedspor Kulübü başkanı Aziz Elaldı, saldırıya uğrayan aileyi X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşım ile maça davet etti. Elaldı, "Sarıyerde saldırıya uğrayan aile ve engelsiz çocuklarımızla konuştum ve kendileriyle yakinen ilgileneceğiz. Kendilerini bu hafta oynanacak olan maçımızda misafir edeceğiz. Stad çevresinde 6222 uygulaması riski olan taraftarlarımız için gerekli girişimleri yaptık" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum