Amedli kadınlar yeni hedeflerini tartıştı

Amedli kadınlar yeni hedeflerini tartıştı

Diyarbakır Bağlar Kadın Kooperatifi yeni yönetimi ile birlikte yaptığı çalışmaları tanıtmak amacıyla Diyarbakır’daki kadın kurumlarıyla yemekte bir araya geldi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde açılan Bağlar Kadın Kooperatifi gerçekleştirdiği kongresinden sonra yeni yönetimi ile birlikte yaptığı çalışmalarını tanıtmak amacıyla kadın kurumlarıyla yemekte bir araya geldi.

Bağlar Kadın Kooperatifi’nde düzenlenen yemeğe Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları Sema Koç, Yüksel Aslan Acer, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hafize İpek ve Diyarbakır’da faaliyet yürüten Demokratik Özgür Kadın Hareketine (DÖKH) bağlı kadın kurumları katıldı.

Kooperatif adına konuşan Bağlar Kadın kooperatif Başkanı Besime Narin, amaçlarının kadınların ailelerine muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması ve onlara istihdam alanları oluşturmak olduğunu belirtti. Narin, kooperatife bu gözle baktıklarını belirterek, “Bu nedenle bugün tüm arkadaşlarla bir araya gelmek istedik. Kooperatif olarak hedefimiz kadın arkadaşlarımızın ailelerine muhtaç kalmadan kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamaktır. Bu temelde çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Bağlar Kadın Kooperatifi’nin yönetiminde yer alan Gülistan Balkaş ise kısa bir zaman önce kongrelerini yaptıklarını hatırlatarak, “Sizinle hem yaptığımız çalışmaları tanıtmak hem de bundan sonra kadın üretimine dair neler yapabileceğimizi göstermek istedik. Biz birçok önemli başarıya imza atmış bir kadın kooperatifiyiz ve bundan sonrada bu çalışmalarımızı devam edeceğiz. Çalışmalarımız yeni başladı. Kadın arkadaşlarımız atölye bünyesinde kendilerinin ürettiği yöresel kıyafetlerden tutalım seccadeye kadar birçok alanda ürünler üretti. Biz bunları yaparken tamamen kar mantığını reddederek yapıyoruz. Kooperatif olarak üretimin toplumsallaşması gerektiğine inanıyoruz ve bu mantıkla çalışıyoruz” diye konuştu. 

Yemeğin ardından Bağlar Belediyesi Kadın Kooperatifi bünyesinde çalışan kadınlar tarafından üretilen yöresel kıyafetler, çantalar, kemerler büyük ilgi gördü. Toplantı çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.