Amed de vardır Amedspor da

Amed de vardır Amedspor da

HDP’li Garo Paylan, Meclis kürsüsüne Amedspor’un formasıyla çıkarak, Devlet Bahçeli’nin sözlerine “Amed de vardır, Amedspor da. Diyarbakır da bizimdir, Amed de bizimdir. Gelin, bu oyunları bozalım” yanıtını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Garo Paylan, Meclis Genel Kurulu’nda Bursa’da Amedspor’a yönelik ırkçı saldırıya ilişkin konuştu.

Depremden dolayı yasta olunduğunu ifade eden Paylan, Bursaspor-Amedspor maçında bu yasa örgütlü bir provokasyonla halel getirildiğini belirtti. Paylan devamla, “Bursaspor’un irfanı, Bursa’nın irfanı depremzede Amedspor’u ‘Geçmiş olsun!’ pankartıyla karşılardı ama orada örgütlü bir provokasyon devreye geçti. 1990’lı yılların sembolü olan Beyaz Toros’un pankartını açtılar ve Amedsporlu futbolculara bıçaklar atıldı, mermiler atıldı, binlerce yabancı madde atıldı. Maçtan bir önceki gece sabaha kadar da otelin önünde örgütlü bir provokasyon sahneye konuldu” dedi.

‘ARKASINDA KARANLIK GÜÇLER VAR’

Kimsenin "efendim bir grup milliyetçi genç bir araya gelmişler, böyle bir şey yapmışlar” sözüne inandıramayacağını dile getiren Paylan, “Türkiye'nin siyasi tarihi bize bunu inandıramaz. Kesinlikle bu işin arkasında karanlık güçler var ve bu karanlık güçleri ortaya çıkarmak için de harekete geçmeyen bir iktidar anlayışı var. Bursa'da gece otelin önüne güruh geliyor, protesto gösterileri yapıyor, ırkçı sloganlar atıyor. Bursa Valisi nerede? Bursa Emniyet Müdürü ne yapıyor? Biz bir basın açıklaması yapmaya kalksak binlerce polisi oraya gönderen valiler, emniyet müdürleri ne yapıyor? Yol veriyorlar. Emniyet araçları orada olduğu hâlde müdahale etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

PROVOKASYON ÖNCESİ YETKİLİLERİ ARAMIŞLAR

İçişleri Bakanı, Spor Bakanlığı ve federasyon yetkililerini arayarak olası provokasyona karşı harekete geçmelerini istediklerini söyleyen Paylan, “Hiçbir şey yapmadılar. Kimse harekete geçmedi. ‘Yastayız’ diyorum ama yası bile saymayanlar… Bir de seçime gidiyoruz. Biliyorsunuz seçim dönemlerinde bu tip provokasyonlara yol verilir, karanlık odaklar yol verir. Hep böyle olmuştur, 7 Haziran-1 Kasım arasında da oldu. Uyardık, ‘Bu bir darbe dinamiğidir’ dedik, bize inanmadınız. Evet, 1 Kasım’da belki gücü ele geçirdiniz ama 15 Temmuz günü gördük hep beraber o darbe dinamiğini. O karanlık elleri 15 Temmuz günü gördük. Şimdi de kanlı bir tezgâh sahneye konulmuş durumda yas günümüzde” diye aktardı.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bursaspor taraftarlarını millî duruşlarından dolayı tebrik ediyorum” sözlerine ilişkin ise Paylan, “Ülkücü hareket de 1980 darbesinden önce millî bir duruş sergilediklerini zannediyordu. Ülkücüler ve devrimciler birbirlerine girmişti. 12 Eylül zindanlarında buluştukları gün anladılar, karanlık bir tezgâh içinde birbirlerini öldürdüklerini anladılar. Böyle karanlık tezgâhlara yol vermek, bu örgütlü provokasyonlara yol vermektir. Bunu yalnızca kınamak yetmez AKP Grubu, gereğini yapmalısınız. 9 kişi gözaltına alındı, sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamasından sonra bir baktı ki 9’u birden bırakıldı. Diyorsunuz ki, ‘yargı bunun üzerine gidecek’ Yargı gidebiliyor mu? Gidemiyor. Önerge verdik burada, önergeyi reddettirdiniz. Gelin, bu oyunu bozalım, bunlar karanlık tezgâhlardır. Bunun için bir siyasi iradeye ihtiyaç var. Bu karanlık, örgütlü provokasyonun üzerine gitmeye ihtiyaç var” dedi

‘KARANLIK TEZGAHLARI BOŞA ÇIKARALIM’

Paylan, Bahçeli’nin sözlerine karşı “Amedspor Amed'in gururudur. Ben bir Amed milletvekiliyim ve Amed de vardır, Amedspor da vardır. Diyarbakır da bizimdir, Amed de bizimdir. Gelin, bu oyunları bozalım, bu tezgâhları bozalım ve sporun kardeşlik hukuku içinde yürümesini sağlayalım ve seçim öncesi bu karanlık tezgâhları boşa çıkaralım” vurgusu yaptı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum