Ambargo başladı, Türkiye'de İran uçaklarına yakıt verilmiyor

Ambargo başladı, Türkiye'de İran uçaklarına yakıt verilmiyor

ABD'nin İran'a yönelik yeni ambargo kararı uygulamaya geçti. Türkiye'de İran uçaklarına bu doğrultuda yakıt verilmediği belirtiliyor.

ABD’nin İran’ın enerji ihracatını yaptırımlara bağlayacağı ambargo kararıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.

Bloomberg’in haberine göre, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ için ABD’nin yaptırım muafiyeti bekleniyor.

Habertürk’ün haberine göre ise ambargo nedeniyle Türkiye’deki İran uçaklarına yakıt verilmiyor. Türkiye’de havayolu şirketlerine yakıt sağlayan Vitol Grubu’na ait Petrol Ofisi’nin İran uçaklarına yakıt sağlamadığı ifade edildi.

8 ÜLKEYE İSTİSNA İDDİASI

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ABD’nin İran’ın petrol ihracatını hedefleyen yaptırımlarında Türkiye’ye istisna uygulayıp uygulamayacağı konusunda Türkiye’ye bir yazı gelmediğini, ancak bazı duyumlar olduğunu söylemişti.

İddialara göre ABD sekiz ülkeye istisna tanınmasına karar verdi. Güney Kore, Japonya ve Hindistan’a istisna tanındığı, diğer ülkelerin de pazartesi günü açıklanacağı ifade ediliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.