Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi

Amazon kabilesi ilk kez görüntülendi

Brezilya'nın Amazon ormanlarında modern hayattan uzak ve izole bir şekilde yaşayan Awa kabilesi üyeleri ilk kez görüntülendi. Awa kabilesi üyeleriyle 519 senedir hiç temas kurulmamıştı.

Brezilya Amazonu’nda yaşayan ve dış dünyayla hiç temas kurmadıkları bilinen Awa Kabilesi üyelerinin görüntüleri ilk kez kaydedildi. Seneler önce sayıları on binlerce olan kabile üyelerinden bugün yalnızca 400-500 civarı kaldığı düşünülüyor.

Görüntülerde modern hayatla hiçbir temas kurmadığı düşünülen bir kabile üyesinin, avlanma alanında bulduğu bir bıçağı koklayarak incelediği ve daha sonra kendisini kaydeden Guajajara’yı gördükten sonra, yanındaki diğer kabile üyesiyle birlikte bölgeden uzaklaştığı görüldü.

YOK OLMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Koloni döneminde kölelik ve yok edilme riskleri sebebiyle sürekli hareket halinde yaşamaya başlayan Awa kabilesi üyeleri, doğal yaşamın günden güne yok edilmesiyle birlikte tamamen yok olma riskiyle karşı karşıya.

Maranhao bölgesinin kuzeyinde çekilen görüntüler, Awa’lara yakın bir bölgede yaşayan Guajajara kabilesi üyelerinden Flay Guajajara tarafından kaydedildi. Flay Guajajara, bölgenin izole edilmiş yerli halkını korumak için düzenlediği kampanyalarla bilinen bir kabile üyesi.

‘519 SENEDİR HİÇ TEMAS KURULMADI’

Awa’larla ilgili konuşan Flay şunları söyledi: “Onlar hiçbir toplulukla temas kurmamış ve 519 yıldan fazla bir süre boyunca zorluklar yaşamış insanlar. Biz onlarla hiç temas kurmadık, ancak büyük ormanın derinliklerinde yaşadıklarını her zaman biliyorduk.”

Brezilya hükümetinin de çalışmalarıyla Awa bölgesi şu an herkesten arındırılmış durumda olsa da, kabile bu defa da, bölge için farklı planları olan insanlar tarafından kasıtlı olarak çıkartıldığına inanılan yangınlarla başa çıkmak durumunda kalıyor. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.