Altınoluk Köyü'nde hasta Kurtarma Operasyonu

Altınoluk Köyü'nde hasta Kurtarma Operasyonu

Yüksekova'da bir haftadan beri yağan kar hayatı durma noktasına getirirken, yolları kapalı bulunan köylerden gelen ihbarlarla hasta kurtarmaya giden sağlık personeli, zorlu bir mücadele veriyor.

Günlerdir hızını kesmeden yağan kar nedeniyle ilçeye bağlı tüm köylerin yolu kapandı. Yolları kapalı bulunan köylerden her gün gelen onlarca hasta ihbarı üzerine sağlık personeli de çalışmalarını zor şartlar altında yapmaya çalışıyor.



Altınoluk Köyü'nde bir çocuk ve bir kadının hastalandığı ihbarı üzerine İlçe Özel İdaresi ekipleri ile Yüksekova Devlet Hastanesi 112 Acil Servis görevlileri harekete geçti. Acil Tıp Teknisyeni Gonca Sarıyıldız ile şoför Hidayet Aygenle ambulansla kar temizleme aracını takip ederek, 2 metre kar ve fırtınaya rağmen köye ulaşmaya çalıştı.

Köye kısa bir mesafe kala, ambulansın kara saplanması sonucu Acil Tıp Teknisyeni Sarıyıldız, 15 kiloluk çantasını alarak 2 kilometre karda yürüyerek hastalara ulaştı.

Önce kronik bronşit hastası yaşlı kadın Mehtap Çakmak'a evinde ilk müdahalesini yapan Sarıyıldız, ardından yüksek ateşi olan Murat Çakmak'ın yardımına koştu. İlk müdahaleleri yapılan hastalar, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Tedavi altına alınan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Acil Tıp Teknisyeni Gonca Sarıyıldız, insanların yardımına koşmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Can kurtarmak gibisi var mı? Ancak doğal şartları çok ağır. Çalışmalarımızı güçlükle sürdürüyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.