Altı iş günü üst üste zamlandı: Gece yarısı mazot ve benzine tarihi zam geliyor

Altı iş günü üst üste zamlandı: Gece yarısı mazot ve benzine tarihi zam geliyor

Bu gece yarısından sonra motorine 1 lira 58 kuruş, benzine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor. Bu geceki son zamla birlikte akaryakıta altı iş günü üst üste zam gelmiş olacak.

Petrol fiyatlarındaki ve dolar/TL kurundaki artış, akaryakıt fiyatlarında tarihi zamları beraberinde getirmeye devam ediyor.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 58 kuruş, benzine 1 lira 7 kuruş zam bekleniyor. Böylece, altı iş günü üst üste yakıt fiyatları zamlanmış olacak. Zam, pompa satış fiyatlarına bu gece yarısı yansıyacak.

Bu geceki zamlarla birlikte benzinin litresi yaklaşık olarak İstanbul’da 20,32 TL’ye, Ankara’da 20,41 TL’ye, İzmir’de 20,44 TL’ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak Ankara ve İzmir’de 22,88 TL, İstanbul’da 22,79 TL olacak.

Küresel piyasalarda motorin talebinin yüksek olması ve en fazla üretimin yapıldığı rafinerilerin Rusya'da bulunması nedeniyle söz konusu ürüne yapılan zam benzinden daha fazla oluyor.

Petrol fiyatları savaşın seyrine göre tüm zamanların zirvesi olan 147,50 doları görebilir. Bazı analistler Ukrayna krizinin jeopolitik etkisi nedeniyle Temmuz 2008’de ulaşılan zirvenin aşılabileceğini düşünüyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.