Altan kardeşler ve Ilıcak'ın 'darbe' davasında ikinci gün

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın 'darbe' davasında ikinci gün

Nazlı Ilıcak'ın savunmasının sona ermesinin ardından, Altanlar savunma yapacak.

Gazeteci yazar Ahmet Altan ve Prof. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, yargılandığı davada ikinci duruşma bugün görülecek. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Nazlı Ilıcak ifade verirken ara verilmişti. Bugünkü duruşmada Nazlı Ilıcak'ın savunmasını bitirmesinin ardından Altan kardeşler savunmalarını yapacak. 10:00'da başlaması beklenen duruşma, bugün de gecikmeyle saat 12:12'de başladı. Duruşma dün olduğu gibi bugün de daha geniş olan 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülüyor. 

Nazlı Ilıcak, dün iddianamenin okunmasından sonra mahkeme başkanına 11 ay sonra savunma yapabildiği için çok mutlu olduğunu söylerken "FETÖ terör örgütünün ne kadar kötü olduğunu çok güzel anlattınız" dedi. Ilıcak, iddianamede "terör örgütüyle organik bağının olmadığını ama darbeden haberdar olduğunun" iddia edilmesi için "Ben nereden haberdar olabilirim?" diye sordu.

15 Temmuz darbe girişimine 'iştirak etmekle' suçlanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında  “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Dünkü duruşmayı izlemek üzere Çağlayan Adliyesi'ne gelenler arasında eski CHP Genel Başkanı gazeteci Altan Öymen, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da yer almıştı. "AKP ve Fethullah Gülen'i bitirme planı" olarak bilinen ve Taraf'ta yayımlanan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın altında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla 4 yıl hapis yatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'la birlikte toplam 17 kişinin yargılandığı davayı izlemek üzere Çağlayan'daki 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmişti. "Kin duygusu içinde olmadığını" vurgulayan Çiçek, Altan'lar için adalet talebiyle mahkemeye geldiğini söylemişti.

Gazetecileri Koruma Komitesi'nden Özgür Öğret, Uluslararası Basın Enstitüsi'ni temsilen gazeteci Mehveş Evin, Uluslararası PEN Kulübü'nden Sarah Clarke, İnsan Hakları Gözlemevi'nden Emma Sinclair-Webb, Article 19'dan Georgia Nash, Uluslararası Af Örgütü'nden Milena Buyum, PEN Norveç'ten Jorgen Lorentzen, İtalyan Gazeteciler Sendikası Başkanı Rafaele Larusso, Sansür İndeksi'nden Melody Patry, Uluslararası Kıdemli Avukatlar Projesi'nden Richard Winfield, İngiliz Barosu İnsan Hakları Komitesi'nden Pete Weatherby QC, The Guardian'dan Kareem Shaheen, gazeteci Anne Rochelle/Lefevre ile Norveç, İsveç, Büyük Britanya, Danimarka, Almanya, Çekya konsolosluklarının temsilcileri ile Avrupa Birliği'nden bir delegasyon duruşmayı izlemek için Çağlayan'a gelmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.