Alparslan Kuytul serbest bırakıldı

Alparslan Kuytul serbest bırakıldı

Kalabalık bir grup ile sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Adana'da 3 Mayıs gecesi yanındaki bir grup Furkan Vakfı mensubu ile sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 22 camide itikaf ibadeti için toplanmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alınan Furkan Vakfı eski başkanı Alparslan Kuytul adli kontrol şartıyla salıverildi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te bazı camilerde ‘itikaf ibadeti’ne başlayan 'Furkan Gönüllüleri', Covid-19 önlemlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle Şehitkamil’deki Alaparmak ve Şahinbey’deki Tülay Hatun camilerinde polisin müdahalesiyle karşılaştı. Cami içinde biber gazı kullanan polisin 50’nin üzerinde kişiyi darp edilerek gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gece yarısı olaya ilişkin açıklama yayınladı. Emniyet olayın "örgütlü bir provokasyon girişimi" olduğunu savundu.  

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.