Almanya'da eşcinsel evliliğe onay

Almanya'da eşcinsel evliliğe onay

Almanya'da uzun süredir gündemde olan eşcinsel evlilik yasası parlamentoda kabul edildi. Başbakan Angela Merkel, 'hayır' oyu verdiğini söylese de "Umarım karar toplumsal barışa katkı sağlar" dedi.

Almanya parlamentosu, eşcinsel evliliklere izin veren yasa tasarısını onayladı. Alman Federal Meclisi’nin bu kararıyla, ülkedeeşcinsel çiftlerin resmi nikâhla evlenmeleri mümkün olacak.

Oylamada 393 vekil ‘evet’ derken, 226 vekil karşı yönde oy kullandı. Dört vekil de çekimser kaldı.

Söz konusu tasarı, iktidardaki Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) yıllardır engelleniyordu. Eylül ayında genel seçimler için sandığa gidecek ülkede, Başbakan Angela Merkel’in olası bir oylamada grup kararı almayacaklarını açıklayıp ‘vekilleri vicdanlarına göre karar vermeye’ çağırmasının ardından tasarı meclis gündemine alınmıştı.

MERKEL: ‘HAYIR VERDİM’ AMA…

Merkel’in oylamanın hemen ardından “Bana göre evlilik bir kadınla bir erkek arasında olmalıdır” demesi de dikkat çekti. Merkel, bunun şahsi görüşü olduğunu vurgulayarak kararın ‘toplumsal barışa katkıda bulunmasını umduğunu’ söyledi. (Dış Haberler)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.