Almanya yenildi!

Almanya yenildi!

Dünya Kupası öncesi milli takımlar hazırlık maçlarıyla turnuvaya hazırlanıyor. Dün akşam oynanan mücadelelerde Almanya kaybetti, İngiltere kazandı, Portekiz ve Belçika ise berabere kaldı.

Rusya’da düzenlenecek ve 14 Haziran’da başlayacak Dünya Kupası’na katılacak takımlar, hazırlık maçlarıyla turnuva öncesi provalara devam ediyor.

Dün akşam oynanan maçlarda en beklenmedik sonuç Avusturya ile Almanya arasında oynanan maçtan geldi. Kupanın favorilerinden Almanya, deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Maçın 11’inci dakikasında Mesut Özil’le öne geçen “Panzerler”, ilk yarıyı da bu golle önde tamamladı.

Avusturya ikinci yarıda önce 53’üncü dakikada Hilderegger’le eşitliği sağladı, ardından 69’uncu dakikada ise Schöpf ile üstünlüğü ele geçirdi. Maçta başka gol olmadı ve mücadele Avusturya’nın galibiyetiyle sona erdi. Bu maçta Almanya’nın kalesini uzun süre sonra forma giyen Neuer korudu.

Neuer, Schöpf’ün vuruşuna engel olamadı…

İngiltere, Wembley’de oynanan maçta Nijerya’yı konuk etti. Maça etkili başlayan İngiltere 7’nci dakikada Cahill’in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Devrenin sonlarına doğru Kane ile farkı 2’ye çıkaran İngilizler ilk yarıyı da 2-0 önde tamamladı.

İngiltere maç boyu duran toplarla etkili oldu…

İkinci yarının başında Arsenal’de forma giyen Iwobi Nijerya adına farkı bire indiren golü buldu. Ancak maçta başka gol olmadı ve maç 2-1 İngiltere üstünlüğüyle noktalandı. Maçta İngiltere forması giyen Nijerya asıllı Dele Alli, top ayağına geldiği her pozisyonda Nijeryalı taraftarlarca yuhalandı.

Son yıllarda önemli bir çıkış yakalayan İzlanda ise evinde Norveç’e 3-2 kaybetti. Son 10 dakikasına kendi evinde 2-1 üstün girdiği maçta İzlanda, Galatasaraylı Linnes’in de formasını giydiği Norveç’in 6 dakikada bulduğu 2 golle sahadan mağlup ayrıldı.

Norveçli oyuncular son golü kutlarken…

Brüksel’de oynanan maçta ise Belçika Portekiz’i ağırladı. Beşiktaş’tan Pepe ve Quaresma ile Göztepe’den Beto’nun da forma giydiği maç 0-0 sona erdi.

Quaresma, bu pozisyonda Belçika kalecisi Courtois’nın koluna bastı. Courtois, kısa süreli bir sakatlık yaşadı…

Dublin’de oynanan mücadelede ise İrlanda Cumhuriyeti, Amerika’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.