Almanya: Türkiye listeyi geri çekti

Almanya: Türkiye listeyi geri çekti

Türkiye’nin Almanya’ya ‘terörü destekledikleri’ gerekçesiyle çok sayıda şirketin adını verdiği iddiası yeniden gündemde.

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tobias Plate, ‘Türkiye’nin terörü desteklediğinden şüphelenilen yaklaşık 700 Alman şirketinin listesini resmen geri çektiğini’ söyledi.

Ankara’nın mayıs ayında Berlin hükümetine, BASF ve Daimler gibi dev Alman şirketlerinin de yer aldığı bir liste verdiği iddiası ilk olarak Alman basını tarafından ortaya atılmış; Türkiye iddiayı yalanlamıştı.

‘YANLIŞLIK OLDU’

Ancak Alman İçişleri sözcüsü Tobias Plate’in açıklamasına göre, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Alman mevkidaşı Thomas de Maizière’e telefon etti ve ‘Ankara’nın söz konusu listeyi Interpol aracılığıyla bir iletişim hatası sonucu ilettiği’ bilgisini verdi. Açıklamaya göre Soylu, Türkiye’de Alman şirketlerinin soruşturulmadığının altını çizdi.

YENİ ÖNLEM Mİ GELİYOR?

Almanya Ekonomi Bakanlığı sözcüsü ise ‘Türkiye’ye karşı başka önlemleri hâlâ gözden geçirmekte olduklarını’ açıkladı.

Sözcü, ‘Türkiye’yle Gümrük Birliği’ni genişletmenin mevcut durumda anlamlı olup olmadığı’ meselesini Avrupa Birliği’ndeki ortaklarıyla görüştüklerini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.