Almanya: Türkiye ile müzakereler başarısız olabilir

Almanya: Türkiye ile müzakereler başarısız olabilir

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere AB ile Türkiye arasındaki müzakerelerin başarısızlığa uğramasının mümkün olduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere Türkiye’nin vize muafiyetiyle ilgili bütün kriterleri yerine getireceğinden şüpheli olduğunu söyledi.

Bild gazetesinin haberine göre, De Maiziere’nin Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) dün başkent Berlin’de yapılan bir oturumunda “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriterleri yerine getirmeye niyetli olmadığı aşikar” diye konuştuğu belirtildi.

Haberde De Maiziere’nin “Kriterler yerine getirilmezse vize mecburiyeti kalkmaz” dediğine de yer verildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de vize muafiyeti için kararlaştırılan şartların tamamının yerine getirilmesinde ısrar ediyor.

Erdoğan ise 72 kriter arasında yer alan ‘terör ile mücadele yasasının kapsamının daraltılması’ şeklindeki şartı kabul etmediklerini söylemişti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler ve Adalet Komisyonu’nda dün düzenlenen oturumda, Türkiye 72 kriterin tümünü yerine getirinceye ve terörle mücadele yasasında gerekli değişiklikleri yapıncaya kadar, Türkiye’ye vize muafiyeti konusunun gündeme alınmamasına karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.