Almanya siyaseti hacklendi: Yüzlerce vekilin kişisel verileri internette

Almanya siyaseti hacklendi: Yüzlerce vekilin kişisel verileri internette

Almanya'da yüzlerce milletvekili hacklendi. Göçmen karşıtı AfD hariç tüm partilerden siyasetçilerin kredi kartı bilgileri ve özel mesajlaşmaları dahil, kişisel verileri internette yayınlandı. Verilerin tek bir kaynaktan sızdırıldığı sanılıyor.

Almanya’da federal meclisteki yüzlerce milletvekilinin kişisel verilerine yönelik bir siber saldırı düzenlendi. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi dışındaki tüm partilerin vekillerinin kredi kartı bilgileri ve cep telefonu numaraları dahil, çok sayıda kişisel verisi internette paylaşıldı.

Alman devlet televizyonu ARD’nin haberine göre, bir Twitter hesabından paylaşılan veriler arasında ev adresleri, şahsi mektuplar, nüfus cüzdanları gibi veriler de bulunuyor. Bilgisayar korsanlarının saldırılarından Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Parti dahil, federal meclisteki tüm partiler etkilendi. Bazı eyaletlerin politikacıları da hedef alındı.

Sadece AfD’yi hedef almayan bilgisayar korsanlarının kim oldukları ve amaçları henüz bilinmiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.