Alman vekiller Türkiye ziyaretini iptal etti

Alman vekiller Türkiye ziyaretini iptal etti

Türkiye'ye gelecek Alman milletvekilleri ziyareti iptal etti. İptal gerekçesi açıklanmazken Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth'un yarın basın toplantısı yapması bekleniyor.

Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth başkanlığında, perşembe günü Türkiye’ye gidecek olan Alman vekiller, ziyaretlerini iptal etti. Roth, üç milletvekili ile birlikte pazar gününe kadar Ankara, Diyarbakır ve İstanbul’da temaslarda bulunmayı planlıyordu.

Ziyaretin iptal nedeni konusunda bilgi verilmezken, Claudio Roth’un yarın basın toplantısı ile ziyaretin iptal gerekçesi konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Alman vekillerin 25-28 Mayıs tarihleri arasında yapacakları ziyaret kapsamında referandumun sonuçları, iç politik gelişmeler ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda, iktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, insan hakları örgütleri gibi kurumlarla görüşmeler yapmaları öngörülüyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.