Alman heyetten DİHA'ya destek ziyareti

Alman heyetten DİHA'ya destek ziyareti

Almanya Federal Hükümeti İnsan Hakları ve İnsani Yardımcı Komiseri Sorumlusu Markus Löning ile beraberindeki heyet, DİHA'yı ziyaret etti.

DİYARBAKIR  - Almanya Federal Hükümeti İnsan Hakları ve İnsani Yardımcı Komiseri Sorumlusu Markus Löning ile beraberindeki heyet, Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) destek ziyaretinde bulundu. Heyet, DİHA Kürtçe Editörü Ali Buluş ve DİHA Diyarbakır Bölge Büro Haber Müdürü Sertaç Kayar tarafından karşılandı.

Kürt basını üzerindeki baskılar, çalışma koşulları ve tutuklu gazetecilerin durumlarıyla ilgili sorular soran Löning, ülke gündeminde yakın zamanda ön plana çıkan Roboski Katliamı ile ilgili bilgi aldı. DİHA editörleri Buluş ve Kayar, Löning'in sorularını yanıtlayarak, anlamlı ziyaretleri nedeni ile teşekkür etti. Buna karşılık Löning, özgür basınını desteklediklerini ve yanlarında olduklarını belirterek, söz konusu sorunları ve yaşanan baskıları kendi ülkelerinin gündemine de taşıyacaklarını kaydetti. Kayar, heyete DİHA tarafından hazırlanan fotoğraf albümünü hediye etti.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.