Al Jazeera Türk yayında

Al Jazeera Türk yayında

Al Jazeera’nin Türkçe yayın yapan organı Al Jazeera Türk, haber portalı, mobil uygulamalar ve dijital dergiyle çevrimiçi olarak yayında.

40 ülke ve 70'in üzerinde haber bürosu bulunan Al Jazeera’nin Türkçe yayın yapan organı Al Jazeera Türk, haber portalı, mobil uygulamalar ve dijital dergiyle çevrimiçi olarak yayında.

http://www.aljazeera.com.tr/ adresi üzerinden yayına başlayan Al Jazeera'nın yaklaşık bir yıl sonra da televizyonu devreye sokması bekleniyor. Televizyon binasının İstanbul Topkapı'daki inşaatı ve iç düzenlemeleri devam ediyor.

Haber Direktörü Gürkan Zengin olan Al Jazeera Türk’ün kadrosundaki bazı isimler şöyle:

Ahmet Seven, Ahmet Sivaslı, Alişer Delek, Alma Brnicanin, Ayşe Karabat, Barış Kuyucu, Can Hasasu, Didem Özel, Ebru Afat, Enver Hasanoğlu, Hilmi Sever, Hüseyin Arin, Hüseyin Yılmaz, İrfan Bozan, İbrahim Koçyiğit, Kemal Soğukdere, Mahmut Bozarslan, Melek Demir,Melis Kobal, Murat Utku, Mustafa Değirmenci, Senem Ilgaz, Sibel Demirci, Sümeyye Ertekin , Umay Aktaş.

Al Jazeera Türk Genel Müdürü İsmail Kızılbay, Al Jazeera Türk'ün, Türkçe'nin konuşulduğu ve anlaşıldığı coğrafyaya hitap edeceğini belirtiyor.

Zengin ise “"Haberde doğruluk ve tarafsızlık, görüşlere eşit mesafede durmak ve 'daima insanın yanında' olmak habercilikte temel şiârımız olacak" diyor.

Al Jazeera Türk’ün haber portalında izleyicilere haber, görüş, analiz ve belgeseller sunuluyor.

Al Jazeera

1996 yılında Katar'da kurulan Al Jazeera Arapça'da 'ada' anlamına geliyor.

Uydu üzerinden yayın yapan Al Jazeera Televizyonu bugün Al Jazeera Arapça (AJA), Al Jazeera English (AJE), Al Jazeera Balkan (AJB), Al Jazeera America (AJAM) ve çok sayıda Al Jazeera Spor kanalları olarak yayında. BİANET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.