Aktaş: Merkez Bankası 'domatis, domatis' mi diyecek?

Aktaş: Merkez Bankası 'domatis, domatis' mi diyecek?

Dünya gazetesi yazarı Alaatin Aktaş: Bize Züğürt Ağa'yı ve filmde muhteşem bir oyunculuk sergileyen Şener Şen’in “Domatis, domatis” diye adeta mırıldanmasını hatırlatan Merkez Bankası oldu.

Dünya gazetesi yazarı Alaatin Aktaş bugün yayınlanan köşesinde Merkez Bankası’nın ekonomiye müdahaleleri ile ilgili olarak ilginç bir benzetme yaptı. Aktaş, “Merkez Bankası bize 13 Eylül’e kadar kısık sesle ‘Domatis, domatis demeye devam edeceğim, 13 Eylül’den sonra sesimi yükselteceğim’ mi diyor?”

Aktaş’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şener Şen’in utangaç bir şekilde “Domatis, domatis” diyerek satış yapmaya çalıştığı o meşhur Züğürt Ağa filmini çoğumuz hatırlarız. Bize bu filmi ve filmde muhteşem bir oyunculuk sergileyen Şener Şen’in “Domatis, domatis” diye adeta mırıldanmasını hatırlatan Merkez Bankası oldu.

Merkez Bankası tarafından dün yapılan açıklamada, perşembenin gelişi çarşambadan belli değilmiş gibi “Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir” denilerek şöyle devam edildi:

“Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir. Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.”

Para Politikası Kurulu’nun toplantısı 13 Eylül’de. Yani Merkez Bankası bize o tarihe kadar kısık sesle “Domatis, domatis demeye devam edeceğim, 13 Eylül’den sonra sesimi yükselteceğim” mi diyor?

Bu açıklamadan o anlaşılıyor. İyi de madem öyle, sesinizi şimdiden yükseltseniz daha iyi değil mi? Kastedilen faiz artışı mı, şapkadan tavşan çıkararak enflasyonu başka türlü dizginlemek mi, bilemeyiz; niye TÜİK enflasyon oranlarını açıklar açıklamaz yapmıyorsunuz bunu ve on gün beklemeyi tercih ediyorsunuz?

“Biz bir açıklama yaparız, piyasa anında tepki verir” diye düşünüyorsanız, geçmişte kaldı o günler… (Kaynak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.