Akşener'den sermaye kontrolü uyarısı: Türkiye'nin iflasına neden olur

Akşener'den sermaye kontrolü uyarısı: Türkiye'nin iflasına neden olur

Akşener, sermaye kontrolüne gidilebileceği iddialarına ilişkin, "Bankadaki hesaplara el koymaya varan kararlar çıkacağına kadar bir endişe yaratır ki bu Türkiye’nin iflasına neden olur" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse" şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, "Böyle bir ciddiyetsizlikle ekonomiyi canlandıramaz yönetemez ve kendi varlığı üzerinden bir kefaret üzerine koyamaz" dedi. Akşener, sermaye kontrolü iddiaları için de uyarılarda bulundu.

'EKONOMİDE DİNİ TARİFTEN ÇİN TARİFİNE GEÇTİLER'

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 'İnsan Hakları ve Doğu Türkistan' konulu toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Akşener’e, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Bizim ekonomi modelimiz Çin değil Türkiye modeli. Bu model de bitersek hep beraber biteceğiz, kazanırsak hep beraber kazanacağız” ifadeleri hatırlatıldı. “Bu model tutmazsa” sorusuna Nebati’nin “Üzülürüm” yanıtı verdiği, bu konuda ne düşündüğü sorulan Akşener, hükümeti ciddiyete davet ederek şunları söyledi:

“’Çin modeli değil’ dediği zaman sayın Erdoğan’ın bunu nasıl tanımlayacağı problem olur. Kendisini bu konuda uyarayım, lideriyle konuşmasında fayda var. Sayın Erdoğan faizler ilgili ‘nas’ dedi. Bu dini bir tarif. Ekonomide dini bir tariften Çinli tarifine geçtik. Asıl vahim olan. Ekonominin başına getirilen bu arkadaşımızın ortaya koyduğu, ‘İnşallah, maşallah’ üzerinden bir tarif var. Ekonomi böyle yönetilemez. Temennilerle yönetilemez. Ekonominin başına oran, patronu olmak üzere getirilen kişi temenni ederek ekonomiyi canlandıramaz, yönetemez. Kendi varlığı üzerinden bir kefalet ortaya koyamaz. Maliye Bakanları devlet hazinesiyle ilgili kefalet koyarlar. Bu konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak görüyorum. Hükümeti, sayın bakanın şahsında, acilen ciddiyete davet ediyorum. Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Bu devlet krizini getiren de bir ciddiyet krizi var. Ciddiyete davet ediyorum. Konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum.

'SAKIN HA BÖYLE BİR EL UZATMA OLMASIN’

Maliye Bakanı Nebati’nin ekonomide yaşanan olumsuz tabloya istinaden “Dış güçler yok” ifadeleri de hatırlatılan Akşener, İzzet Özgenç’in ekonomiye ilişkin “OHAL ilan edilebilir” yorumunu hatırlattı. Özgenç’in yorumunu Gazete Duvar’da okuduğunu belirten Akşener, şu uyarıda bulundu:

“İzzet Özgenç hocamız hukuk profesörüdür. Türkiye’nin hukuki sisteminde çok etkili bir hocadır. Olağanüstü Hal ilan edilebilir diye bir kavram var. Şimdi dış güçler işi bir kenara bırakılmış, iç güçlere gelmiş iş. Özellikle İzzet hocanın tarifi üzerinden bakarsak, sermaye kontrolünden başlayarak vatandaşın dolar hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır. Bu Türkiye’nin gerçekten çok çok çok zor duruma düşmesine, iflas etmesine sebep olur. Bu konuda da herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha öyle bir el uzatma olmasın." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.