Akşener'den Erdoğan'a: Küfe vatandaşın sırtında, beceremiyorsa gitsin

Akşener'den Erdoğan'a: Küfe vatandaşın sırtında, beceremiyorsa gitsin

İYİ Parti lideri Meral Akşener, asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Küfe vatandaşın sırtında. Sizin sırtınızdaki küfenin içi boş. Beceremiyorsa gitsin" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti açıklarken kullandığı "Bizim sırtımızda küfe var" sözlerine tepki gösteren Akşener, "Küfe vatandaşın sırtında" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

YOKSUL AİLELERİN ÇOCUKLARINDA BODURLUK BAŞLADI: Asgari ücreti Sayın Erdoğan 8 bin 500 olarak açıklamıştı. Biz bütün hesapları yapıp 9 bin 600 olarak açıklamıştık. Açlık sınırı ocak ayında 8 bin 700 lira olacak yani asgari ücret yine açlık sınırının altına düşecek. Gıdaya erişim ve ısınma müthiş bir problem. Buzdolabını açıyorsunuz gördüğünüz sadece hoşaf. Bu yoksul ailelerde protein alamadıkları için çocuklarda bodurluk başladı. 14’ünden itibaren obezlik başladı. 

O EVLERDE NELER OLDUĞUNU BİLMİYOR: Eskiden sayın Erdoğan bu işi bilirdi. Bizim yaş grubu bu yollardan gelmeyiz. Ben bir köyden çıktım geldi, sayın Erdoğan Kasımpaşa’dan geldi. Eğitim sosyal adaleti, sınıf geçirgenliğini sağladı. Bizim bu yolları unutmamamız gerekiyor. Sayın Erdoğan Saray’a gitti. Paralel bir dünya orası. Sağlık adına sayın Erdoğan manda yoğurdu, kestane balı karıştırın yiyin dedi. O fakir evlerde neler olduğunu bilmediği için böyle diyor.

SİZİN SIRTINIZDAKİ KÜFENİN İÇİ BOŞ: Küfe vatandaşın sırtında. Küfe 10 yaşındaki kızına meyve toplayan, plastik ve karton toplayarak evini geçindirmeye çalışan babanın sırtında. Beceremiyorsa gitsin. Bunu çözmek sizin göreviniz. Varsa bir küfe, kendiniz aldınız. Sizin sırtınızdaki küfenin içi boş. Lüks hayat var. 13 tane uçak var. 500 milyon dolarlık uçak var. 2 tanesi neyinize yetmedi. 

TESELLİ İÇİN SARILDIM: Millet iradesine çak yapıldı. Biz birbirimize çak yapmadık. Dünün mağduru, bugünün vesayetçisi yine Saraçhane'de suratımıza çak yaptı. Bugün yapılan iş, bir "ahmak" sözcüğü üzerinden. Bu sözü söyleyen Sayın Soylu. Sözü geri iade eden Sayın İmamoğlu. Sayın Erdoğan'ı hep akıllı bulmuşumdur. Türkiye'den kopmuştu, dünyadan da kopmuş. 1998'de oradan giderkenki yüz ifadeni hatırlasana. Biraz empati yapsana. O gün orada bulunan birçok insanın neler hissettiğini hatırlasana. Orada çakmak olmaz, orada teselli olur. Benim Sayın Ekrem ve Dilek İmamoğlu'na sarılmamın nedeni budur. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.