Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan iktidara İBB tepkisi: O ele öyle bir şamar gitti ki...

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan iktidara İBB tepkisi: O ele öyle bir şamar gitti ki...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde düzenlenen açılış ve temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde konuştu. Adnan Kahveci Mahallesi'nde düzenlenen, Gürpınar Polis Merkezi Amirliği, Beylikdüzü Müftülüğü, Mevlana Camisi Kur'an Kursu ve taziye evinin hizmete açıldığı törende açıklamalarda bulunan Akşener, "Siyasetin öznesi insan, çalışanı insan, gönüllüsü insan, oy vereni ve hizmet edileni de insan. Gıcıklık yapanı da insan" dedi.

'ÖYLE BİR ŞAMAR GİTTİ , SESİ TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDAN DUYUDULU'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu törende konuşan Akşener, şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde bu salondaki herkes elinden gelenin en fevkinde çalıştı. Sonuçta o çalışmanın birinci fazında o milletin terine, o milletin emeğine ve oy verenin iradesine çok büyük bir saygısızlık yapıldı. Sonra ne oldu? Milletin feraseti, irfanı devreye girdi, o iradeye uzanan ele bir sağlam şamar gitti ki sesi Türkiye'nin her tarafından duyuldu, çat diye bir şamar gitti. Bu arkadaşların gözünü ne perdeledi bilmiyorum kardeşim ben. Akla uygun değil, mantığa uygun değil, siyasete uygun değil. Siyasetin öznesi insan. O insanın iradesine, o insanın iradesinin sonuçlarına saygı duymadığın zaman ne yaşadığın ortada. Bugün bu iki tesisin açılışında bu salonda herhalde emniyeti temsilen bir tek ben varım. Çünkü netice itibarıyla eski İçişleri Bakanıyım.

'MİLLETİN İRADESİNİN ÜSTÜNDE HİÇBİR ŞEY YOKTUR'

Sonuç itibarıyla millet iradesinin üstünde hiçbir şey yoktur. Milletin parasıyla devletin kurumlarına tahsis edilen, siz aracısınız, orada birinci el, paranın sahibi, kaynağın sahibi milletimiz, siz aracısınız. Burada da teslim edilen yer milletin çocuklarının görev yaptığı, Anadolu'nun kavruk çocuklarının görev yaptığı, ister müftülük olsun ister karakol olsun, kavruk Anadolu çocuklarının görev yaptığı, devletin bir kurumu olan emniyet teşkilatına bir binanın teslimi." 

'İYİLİĞİ DE UNUTMAZLAR, GICIKLIĞI DA UNUTMAZLAR'

Açılış törenine resmi kurumlardan hiçbir temsilcinin gelmeyişinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Akşener, şu ifadeleri kullandı: "Buradaki yapılan, alınan tutum... Gerçekten çok üzgünüm. Samimiyetle üzgünüm. Siyasetçi siyasetçiyle rekabet edebilir, siyasetçi siyasetçinin eylemleri üzerinden tavır koyabilir, tutum alabilir, bunlara saygı duyarız. Zaman zaman ölçü kaçar, haksızlık da olur, ona da saygı duyarız ama şu eyleme, millet-devlet ve arada seçilmiş bir belediye var. Bu, bu... Ona karşı takınılan bu tavrın doğru olmadığını milletimiz görür. Ben bu bölgenin 4 defa milletvekilliğini yapmış bir vatandaşım. İnanılmazdır bu bölgenin insanı. Hayatta hiçbir şeyi unutmazlar, iyiliği de unutmazlar, gıcıklığı da unutmazlar."

'TÜRKİYE'Yİ YENİDEN BARIŞ İÇİNDE İNŞA EDECEĞİZ'

CHP’li belediyelere engeller çıkarıldığını belirten ve İBB'ye yönelik 'terör' gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya da tepki gösteren Kılıçdaroğlu ise, şu ifadeleri kullandı:

"Engeller çıkarıyorlar, bu onların görevi. Bizim görevimizi de engelleri aşmak olacak. Kreş konusunu öteden beri değer veririm, önem veririm. Çünkü, aileler çocuklarını bırakabilecekleri yer bulmakta zorlanıyorlar. E düşünün bir kadının pazara gitmeye hakkı var, komşuya gitmeye hakkı var. Kenti gezmeye hakkı var. Çocuğunu bırakabileceği, sosyalleşebileceği, arkadaşlarıyla oturup konuşacağı bir alanı yaratmamız lazım. İstanbul’un buna çok ihtiyacı var. O nedenle kreş konusunda atılan her adım olağanüstü değerli bir adımdır. Çünkü, annelerin ailelerin en çok değer verdiği kendi çocuklarıdır. Her ne kadar pederşahi bir aileden geldik ise de sonra bugün artık bütün toplum, çocukerkil bir aileyiz. Çocuk ne diyorsa, çocuğun taleplerini yerine getiriyoruz. Dolayısıyla çocuğa yapacağımız her yatırım, çocuğun gelişmesinde çok değerli olduğunu biliyoruz.

Buradan kısaca bir çağrı yapmak isterim. Engel çıkarmasınlar, engelleri aşarız. Gölge etmesinler güneşi mutlaka doğururuz. Herkes şunu çok iyi bilmeli, özellikle bizim belediye başkanlarımıza engel çıkaranlar şunu çok iyi bilmeli, karanlığın zifirisindeyiz ama güneşin doğmasına çok yakınız. Engel çıkaracaklar, engel çıkarmak isteyenler mutlaka bunun hesabını yeri ve zamanı gelince vereceklerdir. Çünkü, belediye başkanına engel çıkarmak halka engel çıkarmak demektir. Halkın belediyeden hizmet almamasını sağlama yönünde adım atmak demektir. Bunların tamamını bitireceğiz. Göreceksiniz, güzel bir Türkiye’yi hep birlikte, yeniden barış içinde inşa edeceğiz.

'İBB BAŞKANIMIZA YÖNELİK YAPILAN HAKSIZ SUÇLAMALAR VAR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik yapılan haksız suçlamalar var. Bütün dünya bu suçlamaların tamamının haksız olduğunu biliyor. Ama unuttukları bir şey var. Bu ülkenin ferasetine güveniyorum. Vicdanına güveniyorum ve İstanbul Büyükşehir’i aldığımız zaman 13 bin küsur oy farkıyla alınmıştı. Hatırlarsınız, özellikle Hasan başkanın mahallesine yapılan baskınlar, evlere yapılan baskınlar, televizyonlardaki haberler efendim seçim kurulları bilmem neler sanki bir şeyler olmuş diyordu ya böyle garip bir yapılanma içinde nasıl İstanbul’u geri alabiliriz diye özel çabalar harcandı ama ben şunu söyledim. Ben bu ülkenin insanının ferasetine güveniyorum. Bu ülkenin insanı haksızlığa tahammül edemeyiz. İnsanın vicdanında adalet duygusu vardır ve adaletinde zedelenmesini istemez. İkinci kez seçim oldu, 13 binlik fark, 800 bine çıktı. Demek ki doğruyu yaptığımız zaman bütün engelleri aşabiliriz. Rahmetli babamın güzel bir vasiyeti vardır. Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur. Biz doğru durmaya devam edeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU, BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Törene, Belediye-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayınca 25 Ekim’de grev başlatan Bakırköy Belediyesi işçileri de katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ile işçiler adına Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan görüştü. 

Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "75 gündür grevdeyiz. 25 Ekim'de greve çıktık. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda kendisine yaşananları aktardık. Kendisi sorunu çözeceğini söyledi. Sayın başkan not alarak olayı çözeceğini söyledi. Bakırköy Belediye başkanını yanına çağırıp sorunu çözeceğini belirtti" dedi. 

23 MİLYON YILLIK AĞAÇ FOSİLİNİ İNCELEDİ

Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni için Beylikdüzü'nde bulunan Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi’nin Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilediği 23 milyon yıllık ağaç fosilini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na, ziyaretinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, taşlaşmış fosil ağaca ilişkin bilgi aldı. Buna göre merkezin girişinde yer alan, 3,5 metre uzunluğunda, 1,6 metre çapındaki fosil elma ağacı; karbon testlerine göre 23 milyon yıllık olduğu belirlendi. Ağacın ortasında dar ağzı 33, geniş ağzı yaklaşık 40 santimetre boşluk bulunuyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.