Akşener: Erdoğan kürsü şovlarını bırak, Soylu’dan bu sözlerin hesabını sor

Akşener: Erdoğan kürsü şovlarını bırak, Soylu’dan bu sözlerin hesabını sor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren İYİ Parti lideri Akşener, "AK Parti’nin 2016’ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmediğini ben değil, senin bakanın söyledi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, uyuşturucuyla mücadele konusunda eleştirilerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi: 

Twitter hesabından açıklama yapan Meral Akşener, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 2016’ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmediğini ben değil, senin bakanın söyledi. Madem suluyla kuruyla işin olmaz, madem bu konuda çok hassassın; o zaman kürsü şovlarını bırak, Süleyman Soylu’dan bu sözlerin hesabını sor" dedi. 

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Akşener, 28 Temmuz günü, İstanbul’da düzenlenen "Anlat İstanbul" etkinliğinde konuşmuştu.

Akşener, "Uyuşturucu diye bir meselenin benim gezdiğim yerlerde de İstanbul’da da ne kadar önemli olduğunu gördük. Bana Ahlat’ta, İstanbul’da, Ankara’da da söyledi anneler. Yüz liraya uyuşturucu satılıyorsa bazıları görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikayeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bozukluk var, bunun düzeltilmesi gerekiyor" demişti.

Akşener'in açıklamasına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz. 'Başbakan olacağın'(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941'den, 2021 sonunda 270’e düştü. Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Uyuşturucunun kökünü kurutacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Yalova'da, dün esnafı ziyaret eden Akşener, Soylu'nun sözleriyle ilgili olarak, "Süleyman Soylu'nun dediğine göre AK Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın” diye konuştu. 

Bugün Kocaeli'deki toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "'20 yıllık iktidarımızda uyuşturucuyla mücadelede biz gerekeni yapmamışız' diyor. Hanımefendi, önce şunu bileceksin; bir defa bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan'ı bu noktada iyi bilirsin. Tayyip Erdoğan'ın suluyla, kuruyla alakası olup olmadığını iyi bilirsin. Ya nasıl oluyor da sen bunu konuşuyorsun?" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.