Akşener: Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için tarım bakanı gitti

Akşener: Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için tarım bakanı gitti

Fox TV'ye konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, yeni Tarım Bakanı Vahit Kirişci'nin zeytinlikler meselesiyle ilgili adım atmasını istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla ilgili uyarıda bulundu. Fox TV'de İsmail Küçükkaya’ya konuk olan Akşener, FOX binasına gelmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aradığını belirterek, “Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini, vatandaşlardan çok zorunlu olmadıkça bugün yarın trafiğe çıkmamasını rica etti” dedi.

Ocak ayının sonunda İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışındaki mağduriyetleri hatırlatan Akşener, “Karayollarında iktidar-muhalefet diye bakılmaz. Muhalefet iktidardan, iktidar muhalefetin sisteminden güç insanların zararından artı değer devşirmesi doğru değildir. Bu defaki karda umarım koordinasyon oluşur. Sahadaki inşalardan Allah razı olsun. Felaketlerde zorluklarda afetlerde bu tür kolektif çalışmayı gerektiren zamanlarda biz geçtiğimiz karda yanlışlıklar zinciri gördük. Bu sefer öncesinden de bilgilendirildiği için vatandaş inşallah böyle bir şey olmaz. Yüksek katlarda da bu işin koordinasyonlu yürümesini eski bir bakan olarak söylüyorum” diye konuştu.

Akşener Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye için, “Buradaki yapılan iş yanlış. Türkiye bu yapılan işin yanlışlığı konusunda bir tutum almalı. Biz eğer buraya göz yumarsak yarın Çin’de benzer bir yönetim anlayışı var onun neticesinde Asya Pasifik’te neler olacağını anlayamayız” ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

BÜTÜN YUMURTALARI AYNI SEPETE KOYMUŞSUNUZ: Türkiye Putin'in karşısında, yaptırımların yanında yer almalıydı ama Türkiye'nin dış politikası kişisel bir dış politika olduğu için ve dış politika iç politikanın da bir malzemesi olduğu için asimetrik bir ilişki var. Enerjini önemli bir noktasını bağlamışsınız bütün yumurtaları aynı sepete koymuşsunuz. Bu bir yanlışsınız. Putin'in karşısında ağzınızı açamıyorsunuz. Bu dış politika çok problemli dış politika. Ukrayna olan ilişkinizin silah ve savunma sanayinizin önemli bir partneri. Şimdi dengede götürebilirsiniz ona itirazım yok Ama bir yandan SİHA, İHA'yı satacaksınız, onun yanındayız biz destekliyoruz, ama diğer taraftan birilerini göndereceksiniz Rusya'ya, Putin'den özür dilemek midir artık ne olduğunu anlamadım televizyonlara çıkacaklar İHA'ları SİHA'ları tarıma su atmak için gönderdiğinizi söyleyeceksiniz. Buna dünya güler. Bu asimetrik ilişki nedeniyle bir şey yapamazsınız. Dengeli politikasını götürmekle alakalı bir sıkıntı yok. Bizim belli tavırları koyabilmemiz lazım.

UMARIM HER ŞEYİ YENİDEN DÜZELTİR: Ukrayna Rusya savaşında Rusya'ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ayçiçek yetiştirebilirsiniz. Ama çiftçi 'bunu pahalıya satıyor' diyerek dışardan almaya başladınız. Gelecek nokta bu. Covidle ders alırlar sandık. Önerilerde bulunduk. Yapmadılar. Eylem planları hazırladık. Bunun üzerine siz 300-500 yıllık araçları sökeceksiniz maden için sonra da yerine dikeceksiniz. Birisinin böyle bir şey olabileceğini söylemesi insanlara hakarettir. Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için tarım bakanı gitti. Yeni bakan umarım gözlerin kapatıldığı her şeyi yeniden düzeltir ve çiftçiye destek olur.

ÖZÜR DİLEMELİ: Erdoğan çıkıp 'milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı' demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız 'bay uzman.'

BİLİNÇLİ YAPILAN BİR İŞ: En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002'de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti. Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. 'Giderlerse gitsinler' diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.