Akşener: Ben başbakanlığa adayım

Akşener: Ben başbakanlığa adayım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Akşener, Halk TV'de Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı.

Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirterek, "Parlamento seçiminde de başbakan seçilecek. Parlamenter sistemden yana olan partilerin tamamıyla iş birliği içinde bir rekabet yapıyoruz. Ondan sonra rakip olacağız" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının sürpriz olmadığını, bu kararı beklediklerini aktaran Akşener, "Merkez Bankası başkanlarını, büyük ekonomist sayın Erdoğan'ın ‘faiz sebep, enflasyon sonuç' tezini ispatlamak üzere o sandalyeye oturttukları için, bu faizin indirilmesi kanaatimiz vardı. Dolarla euro ile aldığınız her şey zamlanacak. Enflasyonu kaldıracak havaya. Bunun hiçbir anlamı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” açıklamarını değerlendiren Akşener, “Bu ülkede Sayın Erdoğan, bu sistemle iş başında kaldığı süre içerisinde her ölümlü, her canlı, herkes bir defa terörist olmayı tadacaktır. Geçmişte üreticiler terörist oldu. Bugün zincir market sahipleri terörist olmuş oldu. Yarın kim olacak? Tüketici olacak. ‘Bu kadar da çok tüketmeyin' denilerek terörist damgası yiyebilirsiniz. Bu, kendi beceriksizliğinizi birilerine fatura etmeniz demektir. Ama bu defa vatandaş bunu yemiyor. Yemeyecek. Çünkü çare olmuyor" görüşünü dile getirdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.