Akrê’de görkemli Newroz kutlaması

Akrê’de bu yıl Newroz görkemli bir şekilde kutlandı. Bin adet meaşalenin yakıldığı ilçedeki Newroz görüntüleri dünya medyasına servis edildi.

Irak'ın Kürdistan Bölgesi’nde “Newroz Başkenti” olarak bilinen Akrê’de bu yıl yine görsel şölen düzenlendi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl kitlesel katılımın olmadığı Akrê’deki Newroz etkinliğinde, meşaleler yakıldı, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllü gençler ellerindeki meşalelerle ilçenin etrafını saran ve “Girê Top, Kelê ve Kela Kewvin denilen üç tepeye tırmandı. 

Akre’de bu yıl Newroz hazırlıklarını yaklaşık 20 gün boyunca 200 gönüllü genç yaptı. Gençler hazırladıkları 1000 adet meşalenin yanı sıra ilçenin arkasındaki dağa dev Kürdistan Bayrağı astı. 

Saatler 19:00’u gösterirken havai fişekler patlatıldı. 

Meşaleler, havai fişekler ve dağdan uzanan 65 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki dev Kürdistan bayrağı da Newroz şölenine ayrı bir renk kattı. 

Akre’den görüntüler ise Rûdaw tarafından dünya medyasına servis edildi. 

Erbil’de de Newroz ateşi yakıldı

Erbil’de de Newroz ateşi tarihi Erbil Kalesi’nde yakıldı. Koronavirüs nedeniyle kitlesel katılımın olmadığı etkinliğe Erbil Valisi ve bir grup yetkili katıldı. 

Erbil’deki Newroz ateşini, Erbil Valisi Omid Xoşnav ve şehit aileleri yaktı. 

Vali Xoşnav, pandemi nedeniyle hiç bir siyasi parti veya kuruma davette bulunmadıklarını hatırlattı. 

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nde temsilciliği bulunan ülkelerin diplomatları da Rûdaw aracılığıyla Newroz mesajı paylaştı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.