AK Parti’nin olağanüstü kongre tarihi belli oldu

AK Parti’nin olağanüstü kongre tarihi belli oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partinin olağanüstü kongresinin 7 Ekim'de gerçekleştirileceğini açıkladı. Yerel seçim hazırlıklarına da değinen Dağ, kasım ayından itibaren adayların belli olacağını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP'nin olağanüstü kongre tarihinin 7 Ekim olduğunu açıkladı. "Hangi adaylarla kazanabileceğimizin çalışması yapılıyor" diyen Dağ, kongrenin ardından ise adayların sahaya ineceğini ifade etti.

NTV yayınında konuşan Dağ, kongrenin ardından da adayların yerel seçim için sahaya ineceğini ifade etti.

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dağ, "AKP 5 yıl daha iktidarda olacak bir siyaset. Bir kültürümüz var, tecrübemiz var. Yerel yönetimler başkanlığımız lokomotif görevi görür. Mevcut görevde olan belediyelerin performansı takip ediliyor. Hangi adaylarla kazanabiliriz onun çalışması yapılıyor. Bir önceki takvime bakacak olursak, adayların tamamı kasım ayında belli olacak diyemeyiz. Ekimde kongremiz var. Şu anda tarih vermek mümkün değil ama bir önceki döneme baktığınız zaman kasımda sürecin başladığını görüyoruz" diye konuştu.

CHP'yi hedef alan Dağ, "Genel başkanlığa aday adayı olan belediye başkanları var ama bir türlü belediye başkanı olamadılar" ifadelerine yer verdi.

Mayıs 2023 seçimleri, CHP'nin karne seçimlerinden biriydi. Nüfusun yüzde 50'den fazlasını yöneten belediyeler CHP'de. İktidar yerelde başlar sloganıyla başlamışlardı. Mart 2024 seçimleri CHP'li belediye başkanlarının karnesi olacak. İlk karneyi aldılar, işçi çıkarmayacağız dediler çıkardılar. Bu 5 yıllık süreçte yaptıklarını önlerinde görecekler. Karneleri zayıflarla dolu. Genel başkanlığa aday adayı olan belediye başkanları var ama bir türlü belediye başkanı olamadılar.

Biz milletimizin her zaman destek verdiği, birinci parti yaptığı bir partiyiz. Sadece nicelik değil niteliği olan da bir partiyiz. AK Parti bakanlarını milletvekili adayı yapmış, bakanlar kurulu yeni arkadaşlardan oluşmuş bir siyasi parti. Kongrede de değişimler olacak. Sessiz sedasız olacak. Karşı tarafın adaylarının fersah fersah ötesinde adaylar yetiştirebilecek bir partiyiz. Her ilde bu işi yapabilecek 5'in üzerinde arkadaşımız var. Veriler var, sahadan dönüşler var. İnşallah bir terslik olmazsa 7 Ekim'de kongremizi Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.