AKP-MHP Peker’in iddialarının araştırılmasını reddetti

AKP-MHP Peker’in iddialarının araştırılmasını reddetti

HDP’nin, Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için verdiği araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sedat Peker’in iddialarının araştırılması, hakikatlerin açığa çıkması ve bu konuda tatmin edici bir sürecin işletilmesi için Meclis araştırması istedi.

Genel Kurul’a sunulan önerge üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu söz aldı. Kenanoğlu, 90’lı yıllarda ve 2015 sonrasında aktif olan organize suç örgütü tarafından sosyal medyada ortaya atılan iddialar var. Bu iddialarda bazı eski kamu görevlileri, kamuoyunda bilinen bazı şahısların bu suçlara karıştığı iddiaları var. Cinayet, kişi kaçırma, rüşvet gibi” dedi.

Kenanoğlu, devamla şunları söyledi: “Biz HDP olarak bu iddiaların araştırılmasını istiyoruz. 90’lı yıllarda Kürt iş insanlarına dönük işlenen cinayetlerin, Musa Anter cinayetinden Savaş Buldan cinayetine, bin operasyonun açığa çıkması açısından önemli. AKP iktidarındaki Roboski Katliamı’nın, Sur’daki, Nusaybin’deki vahşetin, Ankara Gar katliamının sorumlularının araştırılması açısından önemli. Gazi Katliamının, Sivas katliamının ve bugünkü siyasilerle nasıl bir ilişkisinin olduğunun açığa çıkması açısından önemli. AKP iktidarında karakolda, sokakta, cezaevinde, helikopterde yapılan işkencelerin soruşturmak için bu komisyon önemli. Kemal Kurkut’un, Berkin Elvan’ın ve daha nicelerinin katillerinin açığa çıkarılması için gereklidir. Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu olan  Erhan Tuncel’i suç örgütü elebaşına kimin emanet ettiğini araştırmak açısından önemlidir. Suç örgütü liderinin Cumhur İttifakı ile mitingler yapmasını kimin istediğini ve yol verdiğini araştırmak için önemlidir bu komisyon. Suç örgütü ele başısının, İçişleri Bakanı için neden ‘dönüş biletim’ demesinin araştırılması için önemlidir.”

İYİ PARTİ: ERDOĞAN PROVOKASYONLARIN ÖNÜNÜ AÇTI

HDP’nin önergesi üzerine konuşan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında ki tehditlerinin provokasyonların ve manipülasyonların önünü açtığını söyledi. Çıray, Erdoğan’ın bu sözlerle anayasayı yeniden çiğnediğini dile getirdi.

CHP: MAFYA İLE YÜRÜDÜĞÜNÜZ İÇİN

Önerge üzerine söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise yurttaşların temiz siyaset, temiz devlet ve temiz bir toplum görmek istediğini söyledi. Erkek, şunları söyledi: “Toplum güçlü bir Meclis görmek istiyor. Ama geldiğimiz noktada görevini yapamayan, vesayet altında bir Meclis ile karşı karşıyayız. Meclisin en temel görevi  yürütmeyi denetlemektir, sorgulamaktır, araştırmaktır. Toplum anca bu şekilde güven duyar sisteme. Suç oranları artıyor. Memleketimiz uyuşturucu ticaretinin merkezi haline gelmiştir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Mafya liderleri il il gezip sizin döneminizde mitingler yaptılar. Siyasi parti genel başkanlarını ölümle tehdit ettiler. Siyasi destek olmadan suç liderleri bunu gerçekleştirebilirler mi? Bu tablonun sorumlusu kim? Niçin oldu bunlar? Siz mafya ile yürüdüğünüz için oldu. Lütfen mafya koalisyonuna son verin.”

HDP’nin önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.