Akın Birdal: 1 Nisan sonrası hükümetle yeni bir görüşme olabilir

Akın Birdal: 1 Nisan sonrası hükümetle yeni bir görüşme olabilir

DEM Parti İzmir adayı Akın Birdal, 31 Mart yerel seçimlerinin taşların yerinden çok oynayacağı bir seçim olacağını söyledi.

Avukat Türkan Aslan ile birlikte Dem Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığına aday gösterilen Akın Birdal, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimler öncesi Kısa Dalga Genel Yayın Yönetmeni Kemal Göktaş'a açıklamalarda bulundu.

Akın Birdal, yerel seçim sonuçlarıyla taşların yerinden oynayacağını ve 1 Nisan’da farklı bir Türkiye’ye uyanacağını söyledi. Birdal, seçim sonuçlarının hükümetle yeni bir görüşmenin kapısını aralayabileceğine işaret etti.

“Yeniden böyle bir görüşmenin (çözüm süreci) kapısını aralayabilir diye düşünüyorum ben” diyen Birdal, bölgedeki 54 bin sahte seçmen kaydı konusunda muhalefetin sessizliğine de tepkili.

“Çözüm sürecine toplumda büyük bir destek vardı. AKP ve MHP koalisyonunda toplumdaki bu barış alevi, barış inisiyatifi zayıfladı mı, yoksa gölgeleniyor mu, yoksa bastırılıyor mu? İktidar kaynaklı olmayan bir barış talebini toplumdan yükseltme olanağı hala var mı sizce?” sorusuna yanıt veren Akın Birdal, şunları söyledi:

“Evet, özellikle 1 Nisan’da farklı bir Türkiye’ye uyanacağımızı düşünüyorum ben. Ve bu seçimler salt, kimin belediye başkanı ya da il genel meclisi üyesi olacağından çok taşların yerinden çok oynayacağı bir seçim olacak. DEM’in alacağı oy yüzdesi bu bağlamda önemli olacak. Yeniden böyle bir görüşmenin kapısını aralayabilir diye düşünüyorum ben. Çünkü bir olgu, önemli bir sonuç alınacak. Zaten bölgede bu biliniyor."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.