Akdeniz Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere saldırı

Akdeniz Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere saldırı

Akdeniz Üniversitesi'nde ırkçı bir grubun Kürt öğrencilere saldırdığı belirtildi. Saldırının ardında hastanede tedavi altına alınan 3 öğrenci taburcu edildi.

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi kampüsünde 30 kişilik ırkçı bir grubun Kürt öğrencilere saldırdığı belirtildi. Saldırıya uğrayan öğrencilerden Botan Artuç ile Feyzi Akan Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, saldırıya uğrayan Hatice Tonğ ise, Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

MA'nın aktardığına göre, ırkçı grubun kampüs içerisinde Kürt öğrencilere sataşmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Antalya Özgür Öğrenci İnisiyatifi adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, öğrencilerin hastaneden taburcu edildiği belirtildi. 

Öte yandan, Meclis'te konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise öğrencilere saldıran grubun "Sizin gibileri burada barındırmayacağız" dediğini aktardı. Beştaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Akdeniz Üniversitesi Kampüsünün içinde 3 Kürt öğrenciye ırkçı saldırı yapıldı. Öğrenciler tedavi edilirken saldırganlar hala gözaltına alınmadı. Derhal bu ırkçı güruhun korunmaktan vazgeçilmesini ve gözaltına alınmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.