Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direniş 7. gününde

Akbelen'de ağaç kıyımına karşı direniş 7. gününde

Direnişe farklı şehir ve ilçelerden gelen doğa dernekleri de destek veriyor.

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür ocağının faaliyetleri için başlatılan ağaç kesimine karşı direnen İkizköylüler ve yaşam savunucularının direnişi 7. gününde

Direniş alanında gün yürüyüşle başladı. İnsan zincirinin yapılacağı alanda TOMA ve jandarmalar da bekliyor. Direnişe Doğa'nın Çocukları, ODTÜ'lüler, Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu gibi farklı şehir ve ilçelerden gelen doğa dernekleri de destek veriyor.

Gözaltına alınanlar serbest

Öta yandan ağaç kesimine karşı direnen ve dün sabah gözaltına alınan yaşam savunucuları sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

18 kişi, Milas Jandarma Karakolu'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 2'si avukat 6 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Milas Adliyesine götürülen 6 kişi, yaklaşık 20 saat tutuldu. 30 Temmuz Pazar saat 04.00 itibariyle biten 20 saatlik gözaltılar sonucu, Av.İsmail Hakkı Atal, Av.Leyla Bilgen savcılık tarafından serbest bırakıldı. Çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, Deniz Gümüşel yurt dışı çıkış yasağı ve imza adli kontrolü ile serbest bırakıldı. Esra Balbay, Caner Gökbayrak ve Yavuz Emre yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan dün akşam saatlerinde direniş alanının önünden şantiyeye ait tuvalet götürülmeye çalışılırken yol kesildi.

Gece ise Praksis müzik grubu ve diğer müzik kolektifleri alanda konser verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.