Akbelen yine yasak: HDP'li Altan ve fotoğrafçı Kaya'nın Milas'a girişi yasaklandı

Akbelen yine yasak: HDP'li Altan ve fotoğrafçı Kaya'nın Milas'a girişi yasaklandı

Yaşam savunucusu Deniz Gümüşel'in ardından, Akbelen'de gözaltına alınan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve fotoğrafçı Selahattin Kaya'nın da Milas ilçe sınırlarına girmeleri yasaklandı.

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimi yapılan bölgeye girmek isteyen Yeşil Sol Parti Eş sözcüsü İbrahim Akın ve beraberindeki heyete yönelik jandarma müdahalesinde 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi Üyesi Ferah Gümüş ve Mehmet İşbilir Milas Jandarma Karakolu'na alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

MİLAS İLÇE SINIRLARINA GİRMEMELERİNE KARARI VERİLDİ

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve fotoğrafçı Selahattin Kaya ise sabah saatlerinde Milas Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Altan ve Kaya hakkında "Milas ilçe sınırına girmeme" ve "yurt dışı çıkış yasağı" şartıyla serbest bırakıldı.

Dün de İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel gözaltına alınmış, çıkarıldığı Milas Adliyesi'nce hakkında Milas ilçe sınırlarına giriş yasağı kararı verildmişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.