Akaryakıtta tavan fiyat kararı alındı

Akaryakıtta tavan fiyat kararı alındı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarına tavan fiyat uygulaması getirdiklerini belirterek, "Akaryakıt fiyatlarında 17-20 kuruş indirim olacak, kimse tavan fiyattan bir kuruş pahalı satamayacak" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), gizli zam yaptıkları gerekçesiyle bazı akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında başlattığı incelemeyi tamamladı. EPDK'den yapılan açıklamaya göre tüm illerde akaryakıta tavan fiyat uygulanacak. İllere göre değişiklik gösterecek olan tavan fiyatı EPDK belirleyecek.
EPDK daha önce 2009, 2014 ve 2015 yıllarında üç defa tavan fiyat uygulamasına gitmişti.

3 İLDE BENZİN FİYATLARI...

Tavan fiyat kararına göre, İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin litre fiyatı en yüksek 7,07 lira, motorinin litresi 6,43 lira olacak. Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatı 7,08 lira, motorinin litresi 6,44 lira olacak. Ankara'da benzinin litresi en yüksek 7,13 lira, motorinin litresi de 6,49 lira olacak. İzmir'de benzinin litresi 7,16 lira, motorinin litresi ise 6,52 lira olacak. Şirketler bu fiyatın üzerine çıkamayacak.

YILMAZ: BAZI ŞİRKETLER KÂR OYUNLARIYLA EŞEL-MOBİLİ SUİSTİMAL ETTİ

 EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, daha önce yaptıkları uyarılara rağmen bazı firmaların gerekli adımları atmadığını söyledi. “Devletimiz, eşel mobil sistemi ile üzerine düşeni yaptı ancak ne yazık ki bazı şirketler kâr oyunları ile bu uygulamayı suiistimal etti.Yaptığımız incelemeler neticesinde tüketicimiz ve sektörümüz için en doğru kararı verdik” diyen Yılmaz, alınan kararla fiyatlarda 17-20 kuruş indirim olacağını söyledi.

 DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ TAVAN FİYAT UYGULANDI

Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek tavan fiyat uygulaması kapsamında il bazında fiyatlar EPDK’nin internet sitesinden yayınlanacak. Tavan fiyat uygulaması 2 ay geçerli olacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.