Akar: Türkiye'ye yönelik kısıtlama ve yaptırım girişimleri NATO'yu zayıflatıyor

Akar: Türkiye'ye yönelik kısıtlama ve yaptırım girişimleri NATO'yu zayıflatıyor

NATO toplantısının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türkiye'ye yönelik lisans kısıtlamaları ile yaptırım girişim ve tehditlerinin ittifakı zayıflattığını da açıkça müttefiklerimizin dikkatlerine getirdik” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2 gün süren ve video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden paylaşılan açıklamaya göre, Hulusi Akar toplantıda Afganistan ve Irak'taki NATO faaliyetleri ve küresel gelişmelerin görüşüldüğünü söyledi.

Akar, “Gara operasyonu esnasındaki şehitlerimize yönelik başta NATO Genel Sekreteri olmak üzere müttefiklerimizin taziye dilekleri tarafımıza iletildi. Biz de kendilerine teşekkürlerimizi ifade ettik. DEAŞ, PKK/YPG/PYD ve FETÖ başta olmak üzere birçok terör örgütü ile mücadelemizin kararlılıkla devam ettiğini vurguladık” dedi.

'PKK, NATO'NUN IRAK'TAKİ MİSYONU ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL'

Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin NATO üyesi ülkelere bilgi verdiklerini aktaran Akar, “Eldeki tüm imkânlar seferber edilerek icra edilen bu harekâtın Irak'ın kuzeyindeki PKK tehdidinin boyutunu gözler önüne serdiğini, PKK'nın 13 vatandaşımızı vahşice katlettiğini, şehit ettiğini; PKK ve YPG’nin aynı terör örgütü olduğunun açıkça bir kez daha görüldüğünü açıkça ifade ettik” diye konuştu.

“NATO'nun Irak'taki misyonunun genişletilmesi çalışmaları sürerken PKK terör örgütünün, NATO misyonu önündeki en büyük engel olduğunu da dile getirdik” diyen Akar, “Ortak bir tehdit olarak terörle mücadelede müttefiklerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmesinin öneminin altını çizdik” ifadelerini kullandı.

'SİBER İMKAN VE KABİLİYETLERLE DE KATKI DA BULUNACAĞIZ'

NATO'nun Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’nin (VJTF) komutasının 2021 yılında Türkiye'de olduğunu hatırlatan Hulusi Akar, “Mevcut katkılarımıza ilave olarak siber imkân ve kabiliyetler ile Hava Polisliği ve bölgesel güvenlik uçuşlarına da kara, deniz ve hava unsurlarımız ile ilave katkıda bulunacağımızı paylaştık” dedi.

'TOPLANTI OLUMLU VE YAPICI BİR HAVADA GEÇTİ'

Türkiye'ye yönelik yaptırım girişimlerinin ittifakı zayıflattığını söyleyen Akar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Son olarak, eğer müttefikler güçlü olursa ittifakın da güçlü olacağını ifade ederek Türkiye'ye yönelik lisans kısıtlamaları ile yaptırım girişim ve tehditlerinin ittifakı zayıflattığını da açıkça müttefiklerimizin dikkatlerine getirdik. Önümüzdeki dönemde; bugüne kadar yapılan ve bundan sonra da yapılacak temaslarla bu konuda bazı gelişmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz. Sonuç olarak savunma ve güvenlik konularındaki görüş, öneri ve beklentilerimizi dile getirdiğimiz iki gün süren bu toplantının yapıcı ve olumlu bir havada geçtiğini söyleyebiliriz. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.